24 Haziran 2013 12:27

Bölge barolarından E.A. dosyasına müdahillik talebi

Bingöl, Urfa, Bitlis, Şırnak, Ağrı, Mardin, Van, Muş, Hakkari, Siirt, Kars, Iğdır, Diyarbakır ve Batman baroları, Bingöl'de E.A. (16) isimli çocuğa 4'ü uzman çavuş 8 kişinin cinsel istismarda bulunması olayı ile ilgili müdahillik talebinde bulundu.Bingöl'de E.A. (16) isimli çocuğa aralarında 4 uzman çavuşun

Bölge barolarından E.A. dosyasına müdahillik talebi
Paylaş


Bingöl'de E.A. (16) isimli çocuğa aralarında 4 uzman çavuşun da bulunduğu 8 kişinin cinsel istismarda bulunması olayı ile ilgili kente gelen bölge baro başkanları Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı ve E.A'nın dosyasına bakan savcılarla görüştükten sonra basın açıklaması gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Bingöl, Urfa, Bitlis, Şırnak, Ağrı, Mardin, Van, Muş, Hakkari, Siirt, Kars, Iğdır, Diyarbakır ve Batman baroları adına konuşan Urfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, "Bingöl'de meydana gelen çocuk mağdureye yönelik cinsel istismar ve hürriyeti tehdit suçu iddiasıyla alakalı olarak burada bulunmaktayız" dedi. Bucak, olayın vahameti, toplumda yaratmış olduğu infial, şüphelilerin kamu görevlisi olmaları ve baroların kamu hizmeti yürütmesinden doğan sorumluluğa istinaden bölge baroları olarak, olayla ilgili kentte toplanan baro başkanlarının aldığı ortak karar neticesinde Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ve mağdur vekili ile görüşerek soruşturma dosyasına müdahillik talebinde bulunduklarını söyledi.

"Bu karar ve talep doğrultusunda, söz konusu olayın sonuna kadar, yerelde Bingöl Barosu ve genelde de bölge baroları olarak takipçisi olunacak, mağdur ile ailesine hukuki, manevi destek sunulacaktır" diyen Bucak, şunları kaydetti: "Soruşturma dosyasında gizlilik kararı alınmış olması nedeniyle şu an için dosya içeriği incelenememiş olup, dava açıldığı veya gizlilik kararı kaldırıldığı takdirde gerekli tüm incelemeler ivedi olarak yerine getirilecektir. Ve gerekli adımlar atılarak kamuoyu bilgilendirilecektir." (Bingöl/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Spiegel’den ‘Boyun Eğme’ kapağı

SONRAKİ HABER

Snowden, Ekvador'dan iltica kağıtlarını aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa