24 Haziran 2013 12:16

İşçi dayanışması sınır tanımıyor

Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu (IUF) Türkiye’de hak ve özgürlük mücadelesi veren halk ve işçilerle dayanışma amacıyla küresel çapta eylem başlattı. Filipinler’den Güney Kore’ye, Ukrayna’dan Japonya’ya uzanan eylemlerde Hükümete hak ve özgürlüklere saygı çağr

İşçi dayanışması sınır tanımıyor
Paylaş

Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu (IUF) Türkiye’de hak ve özgürlük mücadelesi veren halk ve işçilerle dayanışma amacıyla küresel çapta eylem başlattı. Filipinler’den Güney Kore’ye, Ukrayna’dan Japonya’ya uzanan eylemlerde Hükümete hak ve özgürlüklere saygı çağrısı yapılıyor.
Türkiye’den Tek Gıda-İş Sendikasının üyesi olduğu Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu (IUF), taşımacılık iş kolundaki uluslararası sendikal örgüt olan ITF ile birlikte 12 ülkede Gezi Parkı direnişçilerine destek eylemi gerçekleştirdi. IUF, işçilerin dayanışmasının sınırları tanımadığını belirterek, Solidarity forever (daima dayanışma) açıklamasını yaptı.
Uluslararası Sendikal Birlik Konfederasyonu ITUC’un çağrısıyla harekete geçen küresel sendikal örgütler, barışçıl eylemlere yönelik devlet ve polis şiddetini protesto etmek amacıyla 156 ülkede Türkiye’nin diplomat temsilcilikleri önünde Türk halkı ve emekçileriyle dayanışma eylemi gerçekleştirdi.
IUF ve ITF tarafından “Şiddeti durdur, halkın haklarına saygı göster” sloganı altında 21 Haziranda Pakistan, Filipinler, Tayland, Hollanda, İngiltere, Avustralya, Güney Kore, Ukrayna, İspanya, Hindistan ve Japonya’da eylemler hayata geçirildi.
Türkiye Büyükelçilikleri veya Konsoloslukları önündeki eylemlerde uluslararası sendikal örgütler Türkiye hükümetinden demokrasi ve özgürlüklerin genişletilmesini içeren taleplerin yer aldığı mektupları resmi görevliler ile paylaştı.
IUF’ten yapılan açıklamada ABD’deki üye sendika UFCW’nun da Başbakan Erdoğan’a mektup gönderdiği belirtilerek, eylemlerin hafta boyunca süreceği vurgulandı.
Almanya başta olmak üzere Endonezya ve Tunus’ta da eylemlerin gerçekleştirilmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada işçilerin dayanışmasının sınırları tanımadığı kaydedilerek , “Solidarity forever” denildi.
IUF, “Gerçek demokrasiye ulaşıp, herkes için insan hakları garanti altına alınıncaya kadar mücadeleye devam” mesajı verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hekimlere soruşturma furyası

SONRAKİ HABER

Brno Tiyatrosu ‘Aida’ ile Aspendos’taydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...