24 Haziran 2013 12:15

Hekimlere soruşturma furyası

HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesinde hekimlere yönelik soruşturma furyası yaşanıyor. Son olarak Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Şenocak’a yönelik daha önce aklandığı soruşturmalar yeniden açıldı. Ankara Tabip Odası da Rektörlüğün hekimlere yönelik tutumuna karşı basın açı

Hekimlere soruşturma furyası
Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamada konuşan ATO Başkanı Özden Şener, Rektörlüğün ana bilim dallarının görüşüne başvurmadan öğretim üyesi kadroları ilan ettiğini söyledi. Atananların bilimsel nitelik bakımından yeterli olmadıklarının yaygın olarak dile getirildiğini belirten Şener, yönetimin kendisine biat eden bir akademik kadro yaratma hevesi olduğunu ifade etti. Şener, yönetimle fikir ayrılıkları yaşayanların soruşturma furyasına yakalandığına dikkat çekti.
Son olarak Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Şenocak’a soruşturma açıldığını belirten Şener, daha önce aklandığı soruşturmaların yeniden açıldığına vurgu yaptı. Şener, “Sayın Rektöre sesleniyor ve soruyoruz.
Neden bu profesör şu anda içeride ifade veriyor? Neden sizin tarafınızdan Hacettepe’ye alınmış ve Kastamonu Tıp Fakültesi Dekanlığına getirilmiş soruşturmacı tarafından tekrar ifadesi alınıyor? Ondan önceki soruşturma, ondan da önceki soruşturmalar neden?​” sorularını yöneltti.
Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Gülriz Erişgen ise, hekimlere yönelik saldırıların sadece tıp fakültelerinde olmadığını, her yerde aynı sorunların yaşandığını söyledi. 29 Haziranda Genel Kurul yapacaklarını duyuran Erişgen, bu kurulda hekimlere yönelik saldırıları tartışacaklarını belirtti. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara sokakları terk etmiyor

SONRAKİ HABER

İşçi dayanışması sınır tanımıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...