22 Şubat 2011 14:50

HSYK kesin aday listelerini yayınladı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay ve Danıştayın üye sayısının artırılmasına ilişkin kanun kapsamında Yargıtay ve Danıştaydaki boş üyelikler için kesin aday listelerini açıkladı.Yargıtay üyelerinin niteliklerini ve seçimini düzenleyen Yargıtay Kanunu’nun 29. maddesinde öngörülen “bi

HSYK  kesin aday  listelerini yayınladı
Paylaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay ve Danıştayın üye sayısının artırılmasına ilişkin kanun kapsamında Yargıtay ve Danıştaydaki boş üyelikler için kesin aday listelerini açıkladı.
Yargıtay üyelerinin niteliklerini ve seçimini düzenleyen Yargıtay Kanunu’nun 29. maddesinde öngörülen “birinci sınıfa ayrıldıktan sonra en az üç yıl süreyle başarılı görev yapmış ve birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş” tüm adli yargı hakim ve cumhuriyet savcılarının aday olarak belirlenmesine karar veren HSYK, bu şekilde belirlenen 5 bin 24 kişilik taslak aday listesini internet sitesinde yayımladı.  Listede olması gerektiği halde adı olmayanlar ile listede adı yer aldığı halde aday olmak istemeyenlerin buna ilişkin taleplerini 17 Şubat 2011 tarihine kadar HSYK Genel Sekreterliğine bildirmeleri istenmişti. Yargıtay listesinde adı bulunanlardan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya’nın da aralarında bulunduğu 36 kişi, Danıştay listesinden ise 6 kişi, aday olmak istemediklerini kurula bildirdi.  Bu isteklerin değerlendirilmesinin ardından kesin aday listeleri HSYK’nın internet sitesinde yayınlandı.  

KAMUOYUNDA TANINAN İSİMLER VAR

Yargıtay üyeliği adayları arasında, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı, Adana Savcısı İlhan Cihaner, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi iken HSYK tarafından Eskişehir hakimliğine atanan Oktay Kuban, eski DGM Savcısı ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen, “Kozmik Oda”’da arama yapan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakim Kadir Kayan, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, Deniz Feneri e.V. davasının Türkiye uzantısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan ve Mehmet Tamöz gibi isimler bulunuyor. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü’ne Van’da Van Denizi deniliyor

SONRAKİ HABER

Birdal: Yazar Nevin Berktaş serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...