13 Mayıs 2011 07:17

Önder: Türkler, Kürtlerin uzattığı barış elini tutmalıdır

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku İstanbul milletvekili adayları Mustafa Avcı ve Sırrı Süreyya Önder’in seçim çalışmaları devam ediyor.İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde öğrenciler tarafından organize edilen ‘Sin

Önder: Türkler, Kürtlerin uzattığı barış elini tutmalıdır
Paylaş

İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde öğrenciler tarafından organize edilen ‘Sinemadan siyasete’ başlıklı panele katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde Önder konuşmasını öğrencilerden gelen sorular doğrultusunda yaptı. Bir öğrencinin “Blokta yer almanızın en temel nedeni nedir” sorusu üzerine Önder, “Bu ülkede Kürtler yıllarca ezildi. Bu toprakların yerlileri olmasına rağmen ötekileştirildi. Kendi topraklarından zorla koparılıp metropollere gönderildi. Her şeye rağmen Kürtler, Diyarbakır cezaevinde gördükleri cop ve dışkı işkencesine, yol ortasında öldürülmelerine rağmen bugün barış için mücadele veren yine Kürtlerdir. Türkler bugün Kürtlerin uzattığı barış elini tutmalıdır, verdiği mücadeleye ortak olmalıdır" dedi.

Kürtlerin geçmişte büyük travmalar yaşadıklarını belirten Önder, "Bugün ben sosyalistim diyen, her birey şunu çok iyi bilmelidir. Bu topraklarda 30 yıldan fazladır süren savaşı Kürtler başlatmadı. Barış hep Kürtlerden bekleniyor, ateşkes hep Kürtlerden bekleniyor. Ama bu savaşı Kürtler başlatmadı ki, Kürtler son versin. Ama buna rağmen barış için mücadele edenler yine Kürtler” diye konuştu. Önder, panelden sonra Gaziosmanpaşa'daki seçim bürosunda yapılan halk toplantısına katıldı.

3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı ile beraberindeki heyet Siyavuşpaşa mahallesinden Soğanlı meydanına kadar esnafları ziyaret etti. Esnafın ve çevredeki halkın sorunlarını dinleyen Avcı, savaştan beslenen düzen partilerine karşı blok adaylarının sesine kulak verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mustafa Avcı ve beraberindeki heyet daha sonra  Bahçelievler Kocasinan Mahallesinde seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada konuşan Avcı “Bize bölücüsünüz diyenler bilsinler ki asıl bölücülük yapanlar kendileridir. Biz bu ülkede aynı bayrak altında yaşamayı kabul ediyoruz. Kabul etmediğimiz şey herkesin Türk olduğu mantığıdır. Kabul etmiyoruz çünkü biz Kürdüz” diye konuştu.

AKP'nin halkın değil sermayenin ihtiyaçlarına göre davranan bir parti olrduğunu dile getiren Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. Konuşmasının ardından seçim bürosunu açan Avcı halkla da sohbet etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bitlis E Tipi Cezaevi'nde 12 çocuk açlık grevi başlattı

SONRAKİ HABER

Dersim'de askeri sığınak ve operasyonlar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...