24 Haziran 2013 10:49

Diyanet: Biber gazı en doğrusu!

GEZİ Parkı eylemleri sırasında polisin kullandığı yoğun biber gazı ve gaz bombaları sadece Türkiye’de değil tüm dünyada gündem oldu. Diyanet ‘Alo Fetva’ hattı ise fetvayı verdi: Biber gazına tam gaz destek!Diyanetin ‘fetva’sına göre: Dini açıdan biber gazının kullanılması sakıncalı değil. Ayrıca insan sa

Diyanet: Biber gazı en doğrusu!
Paylaş

GEZİ Parkı eylemleri sırasında polisin kullandığı yoğun biber gazı ve gaz bombaları sadece Türkiye’de değil tüm dünyada gündem oldu. Diyanet ‘Alo Fetva’ hattı ise fetvayı verdi: Biber gazına tam gaz destek!

Diyanetin ‘fetva’sına göre: Dini açıdan biber gazının kullanılması sakıncalı değil. Ayrıca insan sağlığına en az biber gazı zarar veriyor.

Yeniçağ’dan Hanife Açıkalın’ın haberine göre, dini açıdan biber gazının kullanılmasının sakıncalı olmadığı belirtilen Alo Fetva Hattı’nda yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her ülkede, bu tarz olaylarda bu tarz gösteri yapanlara, şiddete başvuru yapanlara karşı savunma biçimi geliştiriyorlar. Devletimiz de bunu yapıyor. Daha önce de duyuru yapıyorlar zaten, astım hastaları varsa alandan ayrılsın, biraz sonra müdahale edeceğiz diye. Yani dini açıdan bunların bu şekilde değerlendirilmesi doğru değil. Daha farklı şiddeti engelleyici savunma biçimleri de geliştirilebilirdi ama en uygunu bu, karşı tarafa en az zarar veren budur ki, kullanılıyor. Ve karşı tarafı dağıtmak için fiili bir müdahalede bulunulması lazım. Bu cop da olabiliyor. Başka ülkelerde polisler plastik mermi kullanılıyor. Yani bu noktada biber gazı kullanılmasında bir sıkıntı yok. En zararsızı biber gazıysa bununla müdahale edilmesi en doğrusudur.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 9 kişi mahkemeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

Ethem'i öldüren polis serbest bırakıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...