24 Haziran 2013 09:10

Singapur’da hava kirliliği tehlikeli boyutta

GEÇEN hafta içinde Endonezya’nın Sumatra adasında, palmiye ekim alanları açmak için ormanlık alanların yasa dışı yollarla yakılması ardından Singapur yoğun bir dumanla kaplanmıştı.Yetkililer, yangınların sorumlusunun, Singapur merkezli iki şirket, Asia Pacific Resources International ve Sinar Mas olduğunu açıkladılar.  Singap

Singapur’da hava  kirliliği tehlikeli boyutta
Paylaş

GEÇEN hafta içinde Endonezya’nın Sumatra adasında, palmiye ekim alanları açmak için ormanlık alanların yasa dışı yollarla yakılması ardından Singapur yoğun bir dumanla kaplanmıştı.
Yetkililer, yangınların sorumlusunun, Singapur merkezli iki şirket, Asia Pacific Resources International ve Sinar Mas olduğunu açıkladılar.  Singapur Dışişleri Bakanı K. Shanmugam, Adalet Bakanlığıyla temasa geçerek, bu iki şirket ve diğer sorumlulara dava açıp açamayacaklarının incelenmesini istediğini duyurdu.
Öte yandan Asia Pacific Resources International, BBC’ye yaptığı açıklamada, kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetti.
Singapur Dışişleri Bakanı, konuyu Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu ASEAN’ın Brunei’de gelecek hafta yapacağı toplantıda da gündeme getireceğini söyledi ve uluslararası örgütlerle de görüşebileceklerini vurguladı.
Singapur Başbakanı Lee Hsieng Loong, geçen hafta, kirli hava ve sisin haftalar boyunca kalkmayabileceği uyarısında bulunmuştu.
Hava kirliliği endeksinde 200’den yüksek değerler ‘çok sağlıksız’, 300’den yüksek değerler ise ‘zararlı’ diye tanımlanıyor.
Singapur’da cuma günü hava kirliliği endeksi, tarihinin en yüksek seviyesi olan 401’e ulaştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nazlıaka, gazın insana etkilerini sordu

SONRAKİ HABER

Polis yaptığından çok memnunmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...