24 Haziran 2013 09:01

Dayanışma konserinde direniş türküleri

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) tarafından tarihi Dom Kilisesi yanındaki meydanda “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı altında bir dayanışma konseri gerçekleştirildi. Saat 18.00’de başlayan konsere Türkiye’den Kardeş Türküler ve Bandista, Ulaş ve grubu, antifaşist sanatçı Rolly Brings ve Grubu ile Mik

Dayanışma konserinde direniş türküleri
Paylaş

5 binden fazla kişinin katıldığı konserde Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen, DİDF Genel Başkanı Özlem Alev Demirel ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Güven Gerçek birer konuşma yaptılar. Dağdelen, konuşmasında Almanya ve diğer Avrupa devletlerinin AKP hükümetine verdiği polisiye ve siyasi desteği eleştirerek, Taksim direnişiyle birlikte Erdoğan’ın demokrat olmadığının net bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

Demirel ise ilk günden itibaren Almanya’da dayanışma eylemleri düzenlediklerini belirterek, bundan sonra bu dayanışmanın güçlendirilerek devam edeceğini söyledi.

Güven Gerçek de, Türkiye’de önemli bir dönemin yaşandığına dikkat çekerek uluslararası dayanışma çağrısında bulundu.
Gece geç saate kadar devam eden dayanışma konserine katılan binlerce kişi geç saatlere kadar hep birlikte direniş türküleri söyledi, Türkiye’de demokrasi ve özgürlük için eylem yapan halka destek veren sloganlar attı.

Taksim’le dayanışma etkinliklerinin yapıldığı saatlerde Dom Kilisesi yanındaki merkez tren istasyonu önünde ise Brezilyalılar bir eylem yaptı. Yüzlerce Brezilyalının katıldığı eyleme Alman ve Türkiyeliler de destek verdi. Brezilyalılar önce mitinge sonra da konsere katıldı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DTK’den 2 Temmuz çağrısı

SONRAKİ HABER

Bazı sektörlere güven azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...