24 Haziran 2013 08:28

DTK’den 2 Temmuz çağrısı

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) İnanç ve Azınlıklar Komisyonu, 2 Temmuz Sivas Katliamının 20. yıl dönümünde gerçekleşecek mitinge katılım çağrısı yaptı.Yüzyıllardır baskı altında tutulan, fiziki imhalara tabi tutulan Alevilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile açık bir yıldırma politikası ile karşı ka

DTK’den 2 Temmuz çağrısı
Paylaş

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) İnanç ve Azınlıklar Komisyonu, 2 Temmuz Sivas Katliamının 20. yıl dönümünde gerçekleşecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

Yüzyıllardır baskı altında tutulan, fiziki imhalara tabi tutulan Alevilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile açık bir yıldırma politikası ile karşı karşıya kaldıkları belirtilen açıklamada, “Bir yanda sürekli vurgulanan laiklik ilkesi ile inançlara saygı retorikleri anlatılırken, diğer yanda Aleviler hem asimilasyon politikaları hem de katliamlarla tek tiplik içinde eritilmek istenmiştir” denildi. 1970’ler boyunca hem Kürt hem de Alevi kimliğine saldırıların pervasızlaştığı, Maraş, Çorum ve Malatya’da insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen katliamlar yaşandığı dile getirilen açıklamada “Bu katliam ve yıldırı politikalarının hafızalardan silinmeyecek örneklerinden biri de 20 yıl önce yaşadığımız Sivas Katliamı’dır. Bu katliamın sorumluluğu sadece fiili olarak katliamın içinde olanlar değil, en az onlar kadar buna izleyici kalan, örgütlenmesini sağlayan devlet görevlilerindedir” denildi. Sivas’ta hedef seçilenin Alevilik bilinci olduğu dile getirilen açıklamada, “Alevi toplumunu sindirmek kadar demokrasi ve eşitlik mücadelesinde Kürt halkından ayrıştırmak da bu katliamın hedefleri arasındadır. Bu katliamı unutmayacağımız gibi bu saldırıların amacını boşa çıkarmak ve Alevi kimliğini bilince çıkarmak için mücadelemizi yükselteceğiz. Bu bizim Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canların anısını yaşatmamızın gereğidir. 2 Temmuz 2013’te hem katliamın sorumlularından hesap sormak hem yüreğimizdeki acıları hiç dinmeyecek olan canlarımızı anmak için Sivas’ta yapılacak miting çok önemlidir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada tüm halka ve DTK bileşenlerine ‘Mitinge güç verin’ çağrısı yapıldı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 2. Gezi operasyonu

SONRAKİ HABER

Dayanışma konserinde direniş türküleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...