24 Haziran 2013 12:50

Wimbledon başlıyor

Tenis tarihinin en eski ve prestijli turnuvası Wimbledon’da heyecan başlıyor. Bugün 127.’si başlayacak olan turnuva 7 Temmuzda sona erecek.Kadınlarda son dönemde Rolling Stone dergisine verdiği “talihsiz” röportajla gündem olan Serena Williams yine mutlak favori olarak öne çıkıyor. Son şampiyon Williams, 31 maçlık gal

Wimbledon başlıyor
Paylaş

Kadınlarda son dönemde Rolling Stone dergisine verdiği “talihsiz” röportajla gündem olan Serena Williams yine mutlak favori olarak öne çıkıyor. Son şampiyon Williams, 31 maçlık galibiyet serisini sürdürerek 6. Wimbledon zaferine erişmek istiyor. ABD’li raketin ilk turdaki rakibi Lüksemburglu Mandy Minella olacak.

Son grand slam olan Fransa Açık’ta Serena Williams’a kaybederek Wimbledon’a gelen dünya 3 numarası Maria Sharapova ise ilk turda Kristina Mladenovic ile karşılaşacak. Kadınlarda Williams’ı –en azından- zorlayabilecek isimlerden biri olarak öne çıkan dünya 2 numarası Victoria Azarenka ise Portekizli Maria Joao Koehler’e karşı turnuvayı açacak. 2012 finalinde Serena Williams’a kaybeden Agnieszka Radwanska’nın ilk turdaki rakibi ise Yvonne Meusburger.

Son yıllarda tamamen Serena Williams tarafından domine edilen kadınlar tenisinde Williams’ın en büyük rakibi yine kendisi gibi gözüküyor. Rolling Stone dergisine verdiği röportajda, ABD’yi sarsan ‘Steubenville tecavüzü’ vakasında 16 yaşındaki mağdura ilişkin “Kendisini o duruma sokmamalıydı” dediği yazılan Williams sözlerinin çarpıtıldığını dile getirmişti. Williams’a atfedilen bu ifadeye ilişkin başta Maria Sharapova olmak üzere tenis dünyasından da çeşitli tepkiler yükseldi. 31 yaşındaki ABD’li raketin Wimbledon öncesi bu tartışmalardan etkilenip etkilenmediğini kortta göreceğiz.

ERKEKLERDE ÇEKİŞME BÜYÜK

Erkeklerde ise çok daha büyük bir çekişme tenisseverleri bekliyor. Çim kortun ustası İsviçreli dünya 3 numarası Roger Federer, 8. Wimbledon zaferi için korta çıkacak. İlk turda Romanyalı Victor Hanescu’yla karşılaşacak olan Federer’in şampiyonluğunu koruması için aşması gereken çok fazla engel var. Bunlardan biri de çeyrek finalde karşılaşması muhtemel Rafael Nadal. Dünya 5 numarası olarak turnuvaya gelen son Fransa Açık şampiyonu Nadal, ilk turda Belçikalı Steve Darcis ile karşılaşacak.

Tek Wimbledon şampiyonluğunu 2011’de yaşayan Novak Djokovic ise 1 numara olarak geldiği turnuvada 2. şampiyonluğunu kazanmak istiyor. Sırp raket ilk turda Florian Mayer ile oynayacak.

Wimbledon erkeklerde performansı en çok merak edilen isim ise ev sahibi Andy Murray olacak. Sırt ağrıları sebebiyle Fransa Açık’tan çekilen fakat Queen’s Club’da kazandığı şampiyonlukla durumunun iyi olduğunu gösteren İskoç tenisçi, 1936’dan bu yana Wimbledon’da şampiyonluğa ulaşan ilk Britanyalı erkek raket olmak istiyor. Fred Perry’den bu yana hiçbir Britanyalı erkeğin turnuvada başarı gösterememesi Ada’da ‘Fred Perry laneti’ olarak anılıyor. Murray, geçtiğimiz yıl finale kadar gelmiş ancak Federer’e dört sette kaybetmişti.

Eşleşmeler sonrası yapılan tahminlerde en çok öne çıkan final tahmininin Andy Murray-Novak Djokovic olduğunu da belirtelim.


‘HALK KORTLARININ AZLIĞI TENİSİ ELİTİST KILIYOR’

Andy Murray ‘Fred Perry laneti’yle başa çıkmaya çalışırken annesi ve tenis koçu Judy Murray çok daha gerçekçi bir probleme parmak bastı. Murray, Britanya Adası’ndaki kamunun kullanımına açık, bedava kort sayısının azlığının tenisi “orta sınıf” ve “elitist” bir pozisyona mahkum kıldığını dile getirdi. Bu yönde faaliyet gösteren “Tennis for free” kurumunun da başındaki isim olan Murray, ABD’li Serena ve Venus Williams kardeşlerin Los Angeles, Compton’daki halk kortlarında tenise başladığını hatırlattı ve tenise erişilebilirliği kolaylaştırmadan Britanya’nın bu çapta raketler yetiştirmesinin hayal olduğunu ifade etti. Judy Murray’nin aktardığı bilgilere göre Britanya’da toplam 2594 halk kortu bulunuyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İş güvenliği uzmanı yasasında değişiklik teklifi

SONRAKİ HABER

Mısır ordusundan müdahale tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...