23 Haziran 2013 08:57

Ankara'da polis şiddeti arttıkça binler sokağa çıktı

Taksim Gezi Parkı’na polis saldırısının ardından ellerinde tencere-tavalarla bıkmadan her gün sokağa çıkıp yürüyen Dikmenliler bu kez polisin vahşi saldırısıyla karşılaştı.Ankaralı dün gece polisin gaz ve tazyikli su ile ‘cana kastederek’ yaptığı saldırıya rağmen sokakları terk etmedi. Kennedy Caddesi’nde yapılan

Ankara'da polis şiddeti arttıkça binler sokağa çıktı
Paylaş

Ankaralı dün gece polisin gaz ve tazyikli su ile ‘cana kastederek’ yaptığı saldırıya rağmen sokakları terk etmedi. Kennedy Caddesi’nde yapılan yoğun saldırıda, 70 yaşındaki Nurettin Aydın ile birlikte çok sayıda kişi yaralandı.

Kennedy Caddesi’nde her gece toplanarak, hükümeti istifaya çağıran vatandaşlara yine polis uyarı yapmadan doğrudan saldırdı. Polis, Bestekar, Büklüm Sokak ile Tunus ve Kennedy  Caddelerinden tazyikli su ve gaz bombaları yanı sıra ara sokaklarda önüne gelene küfürler ve hakaretler de yağdırdı, insanları darp etti.

‘CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN SOKAĞA ÇIKMAYIN'

Bar ve kafelerin bahçelerinde oturanlara da TOMA’dan gaz sıkılması esnafın tepkisine yol açtı. Hiçbir hareketlilik olmamasına rağmen polisin müdahalesinden dolayı masalarında  eşyaları zarar gören vatandaşların tepkisine rağmen bu kez TOMA’lardan su sıkıldı. Ara sokaklara kadar giren TOMA’lar bölgede, “Bu çevrede oturan vatandaşlar can güvenliğiniz için evinize girin. Sokağınızda uygulama yapılacağı için sokakta bulunmayın” anonsu yaptı. Ara sokaklarda uzun saatler devam eden çatışmalarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DİKMEN'DE POLİS SALDIRDI

Direnişin başından bu yana en kitlesel eylemlerin yapıldığı Dikmen’de, polis uyarı yapmadan halka saldırdı. Dikmen Caddesi üzerinde günlerdir barışçıl ve renkli eylemlerle sürdürülen; daha çok genç ve kadınların katıldığı direnişe dün gece polis hiçbir uyarı yapmadan saldırdı. Polis saldırısı sonucu sokakta direnen yüzlerce kişinin sayısı bir anda artarak binler oldu.

DESTEK EKİPLERİ DE YETERSİZ KALDI

Binlerce kişi barikatlar kurup, ateşler yaktı. Polisin, yoğun biber gazlı, boyalı tazyikli su ve gaz bombalarına rağmen vatandaş dağılmayınca, destek takviye ekip getirdi. Ancak getirilen akrep ve TOMA’lar da yetersiz kaldı. Sıkılan gazlı suya aldırmayarak TOMA’yı çembere alan vatandaşlar, polise zor anlar yaşattı. Caddede kurulan barikatlar ve taş yağmuru nedeniyle hareket alanı kısıtlanan TOMA gelişi güzel su sıktı.

HALKIN ÜZERİNE AKREP SÜRDÜLER

Akrepler kalabalığın üzerine sürülürken, Sıla U. adlı vatandaş akrebin direğe çarpması sonucu son anda kurtuldu. Kurulan barikatlar ve vatandaşların öfkesine karşı duramayan akrep araçlarından da yine çok sayıda kişinin üzerine gaz fişeği atıldı. Sabaha kadar süren çatışmalar sonucu çok sayıda kişi yaralanırken, polis araçlarında hasar oluştu. TOMA’lardan yapılan anonslar da dikkat çekiciydi. Toma ve akreplerden sürekli hakaret ve küfürler yükseldi, “gelin lan erkekseniz. Gelin de görün...” diye kışkırtma yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar tecavüze karşı yürüyecek

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de bira şişeleriyle saldırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...