23 Haziran 2013 08:49

Kadınlar tecavüze karşı yürüyecek

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A. isimli çocuğa, aralarında 4 uzman çavuşun da bulunduğu 8 kişinin cinsel istismarda bulunması olayını protesto etmek amacıyla bugün Demokratik Özgürlük Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde kadınlar, BDP Adana İl Binası’ndan Adana Adliyesine yürüyecek. Konuya ilişkin bil

Kadınlar tecavüze karşı yürüyecek
Paylaş

Öte yandan Hakkari’deki kadın kurumları da Bingöl’deki cinsel istismar davası ile ilgili açıklama yaptı. Hakkari’de bulunan kitle örgütlerinin kadın bileşenleri, Binevş Kadın Danışma Merkezi Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Sosyolog Özgül Doğan, tutuklu yargılanan askerlerin itiraz ile serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Hepimizin hafızasında hala canlılığını koruyan ve tüm toplumun vicdanını derinden yaralayan N.Ç. davasında 13 yaşındaki bir çocuğun ‘tecavüze rızası olduğunu’ söyleyen de yine aynı erkek yargıdır. Mahkemeler farklı olsa da, zihniyetin aynı olduğu bu davada bir kez daha açığa çıkmıştır” dedi.

E.A.'nın uğradığı vahşetin 2011-2013 yılları arasında gerçekleştiğini hatırlatan Doğan, “Başta Kürt kadınları olmak üzere kadınlar olarak en ağır bedellerini ödediğimiz savaşın farklı bir yüzü ile karşı karşıyayız. Unutmayalım ki, özellikle savaşın tırmandığı 90'lı yıllarda yoğunluklu olmak üzere yüzlerce belki de binlerce kadına yakılan köylerimizde, basılan evlerimizde, gözaltında ya da kaçırılarak tecavüz edilmiş, kadınların bedeni savaş alanlarından biri haline getirilmiştir. Kürt özgürlük mücadelesinde önemli yere sahip kadınlar, bir devlet politikası olarak sistematik biçimde taciz ve tecavüzlerle karşı karşıya kalmaktadırlar” dedi. Bu davanın bir tecavüz davası değil bir onur davası olduğunu dile getiren Doğan, “Tecavüzcüler tutuklanıncaya ve gerekli cezayı alıncaya kadar mücadelemizi yükselteceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Şafak'tan Eliçin'e sansür

SONRAKİ HABER

Ankara'da polis şiddeti arttıkça binler sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...