23 Haziran 2013 07:28

İstanbul Müzik Festivali’nde DHL protestosu

İstanbul Müzik Festivali’nin sponsoru olan ve Türkiye’de onlarca çalışanının işine son veren DHL protesto edildi.İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği ve 4-29 Haziran tarihlerini kapsayan 41.İstanbul Müzik Festivali’nin 16. gününde sponsor firmayı protesto eylemi vardı.Alman sermayeli loj

İstanbul Müzik Festivali’nde DHL protestosu
Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği ve 4-29 Haziran tarihlerini kapsayan 41.İstanbul Müzik Festivali’nin 16. gününde sponsor firmayı protesto eylemi vardı.

Alman sermayeli lojistik ve kargo şirketi DHL’de, TÜMTİS’e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 369 günden bu yana direnişte olan işçiler, İstanbul Müzik Festivali’nin taşıyıcı sponsoru olan DHL şirketini protesto etti.  

Almanya’dan Berlin Counterpoint Ensemle Grubunun da katılımcısı olduğu etkinlik öncesinde Süreyya Operası önde toplanan işçiler, “İstanbul Müzik Festivali Sponsoru DHL Lojistik A.Ş sendikal haklara saygı duymuyor”, “369 gündür direniyorlar haberiniz var mı?​”, “DHL’de çıkarılan işçiler geri alınsın”, “Korsan sendika istemiyoruz” yazılı dövizleri taşıdı. Etkinlik öncesinde DHL’nin sendika karşıtı tutumunu teşhir eden broşürleri de dağıtan DHL işçileri, direnişleri hakkında bilgi verdi ve destek istedi.

İSTANBULLU DİNLEYİCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Konser için gelen dinleyiciler ise DHL işçilerinin eylemine ilgisiz kalmadı. Dinleyiciler, DHL’nin çalışanlarına uyguladığı baskıyı kabul edilemez bulduğunu belirtirken, bazı dinleyiciler de tepkilerini konsere katılmayarak ifade edebileceklerini belirtti. Ancak işçiler, protestonun hedefinin müzik festivali olmadığını; kültür ve sanat etkinliklerine sponsor olan şirketin Türkiye’de çalışanlarına uyguladığı sendikal baskılar ile sürmekte olan sendikal mücadeleye dikkat çekmek olduğunu dile getirdi. İşçiler, ‘içeride sendika düşmanı olan şirketin dışarıda sanatsever görüntüsüyle imaj düzenlemesi’ yaptığını ifade etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Snowden Moskova'da

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak'tan Eliçin'e sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...