12 Mayıs 2011 12:58

'Dokunan yansa da dokunacağız'

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte kaleme aldıkları “Kırk Katır Kırk Satır – Ergenekon’u Anlama Kılavuzu” kitabı nedeniyle yargılanan Ahmet Şık’ı, arkadaşları yarın Kadıköy Adliyesinde karşılayacak.Saat 12.30’da Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplanacak olan arkadaşları, buradan saat 13.00’te Bahariye&r

'Dokunan yansa da dokunacağız'
Paylaş

Saat 12.30’da Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplanacak olan arkadaşları, buradan saat 13.00’te Bahariye’deki Kadıköy Adliyesine kadar yürüyerek, duruşma bitene dek Şık ve Nedim Şener için, “Dokunan yansa da dokunacağız” diyecek. Ahmet Şık’ı karar duruşmasında yalnız bırakmamak, halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkını savunmak için düzenlenen buluşma, Kadıköy Adliyesi önünde yapılıyor. Önceki duruşmaya, “Ring aracı bulunmadığı” gerekçesiyle getirilmeyen Ahmet Şık’ı, alkışlar, sloganlar, pankartlar ve şarkılarla karşılayacak olan arkadaşları, tüm tutuklu gazeteciler için “Hemen, şimdi adalet” diyecekler.

Bilindiği üzere, Ahmet Şık, Ertuğrul Mavioğlu’nun birlikte kaleme aldığı “Kırk Katır Kırk Satır – Ergenekon’u Anlama Kılavuzu” adlı kitabında “soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği” gerekçesiyle Kadıköy Adliyesinde yargılanıyor. Geçen 14 Nisanda karar verileceği beklenirken, “Ring aracı bulunmadığı” gerekçesiyle Ahmet Şık, duruşmaya getirilmemişti. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı, 13 Mayıs 2011’e bırakmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suskunluk, kar, Hasan, ayran ve diğerleri…

SONRAKİ HABER

Çocuklar açlıktan ölüyor Başbakan kanal derdinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...