21 Haziran 2013 15:02

Alibeyköy de Gezi oldu

GEZİ parkı eylemlerinin başladığı günden itibaren Alibeyköy’de her akşam yürüyüş düzenleniyor. Alibeyköy’lüler önceki akşam da  iki ayrı parkta forumlar gerçekleştirdiler. Akşemsettin’de toplanan halk, buradan bir süre yürüdükten sonra, Cengiz Topel Caddesi girişindeki boş alanda bir s&u

Alibeyköy de Gezi oldu
Paylaş

GEZİ parkı eylemlerinin başladığı günden itibaren Alibeyköy’de her akşam yürüyüş düzenleniyor. Alibeyköy’lüler önceki akşam da  iki ayrı parkta forumlar gerçekleştirdiler. Akşemsettin’de toplanan halk, buradan bir süre yürüdükten sonra, Cengiz Topel Caddesi girişindeki boş alanda bir süre “durma” eylemi yaptı. Ardından, aynı bölgede forum başlatıldı. Alibeyköy halkı büyük bir çoşkuyla “Faşizme karşı omuz omuz” ve  “Her yer Taksim her yer Gezi, Her direniş” sloganları attı. Gezi direnişi sırasında bestelenmiş eylem şarkıları hep birlikte söylendi.
Ardından da serbest kürsü kurularak foruma geçildi. Forumda yapılan konuşmalar, halkın artık hükümetin politikalarına karşı boyun eğmeyeceği, hükümetin yalanlarını teşhir etmek gerektiğini üzerine oldu. Ayrıca, “Gruplara bölünmeden faşizme karşı ortak mücadele vermeli, yandaş medyayı seyredilmemeli” önerileri yapıldı; eğitim ve sağlık sorunları, emeklilik, gençliğin geleceğe dair hiçbir güvencesinin olmaması, kentsel dönüşüm, Alibeyköy’de yükselen AVM’ler ve lüks siteler gibi konular üzerine tartışmalar yapıldı. Forumda en fazla söz alanın kadınlar olması dikkat çekti. Daha önceleri AKP’ye oy verdilerini söyleyen bazı kadınlar, “Bundan sonra kesinlikle bizden oy çıkmaz” dediler.  Gençler ise, “Eskiden birlikte hareket edemezdik, şimdi gençlik birlikte hareket etmeyi başardı” dediler.
Karadolap Spor Klübünun yanındaki parkta da da bir başka forum vardı.  Burada da yerel sorunların yanı sıra ülke gündemi konuşuldu. Tüm parkların Gezi olması gerektiğine vurgu yapıldı. Mahalle ve hatta sokak komiteleri kurulması, bundan sonra yaşanacak tüm sorunlarda birlikte haraket edilmesi gereği üzerinde duruldu. Dayanışma masaları oluşturulması ve çocuklar için atölyeler düzenlenmesi önerildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

7 işçinin öldüğü iş cinayetine soru önergesi

SONRAKİ HABER

Kentsel rantı tartıştılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...