21 Haziran 2013 09:33

NBR işçilerine destek artıyor

Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan NBR işçileri, fabrika önünde günlerdir direnişlerini sürdürüyor. Emek Partisi ve ÖDP Bursa il örgütleri de, NBR fabrikasının önüne gelerek işçilere destek verdi.EMEP ve ÖDP’lilerin atılan işçilerle birlikte fabrika &o

NBR işçilerine destek artıyor
Paylaş
Önen Ersin

EMEP ve ÖDP’lilerin atılan işçilerle birlikte fabrika önüne yaptıkları yürüyüşün ardından, 20.00’deki molaya çıkan işçiler de kapı önüne geldi. Kapının demir parmaklıklarının ardından, cezaevi görüşünü andıran bir şekilde arkadaşlarıyla görüşebilen işçiler, hep bir ağızdan “Sendika haktır, engellenemez” sloganı attı.

Mola sonrası işçilerin işlerinin başına dönmesinin ardından, direnişteki işçiler ve destek için gelen parti üyeleri de farikanın yönetim bölümüne bakan taraftaki işçilerin direndikleri yere döndü. Burada kısa bir konuşma yapan Emek Partisi GYK üyesi Hakkı Tali, tüm Türkiye’de devam eden ‘Gezi Parkı’ direnişinde de görüldüğü gibi her alanda bir mücadele sürdüğünü belirterek kazanmak için birleşmenin şart olduğunu söyledi. Bugüne kadar bu sömürü düzeninin “demokrasi” olarak yutturulmaya çalışıldığını söyleyen Tali, “Anayasa tartışmalarının sürdüğü dönemde özgürlükçü bir anayasa için de ayağa kalkan milyonlar olarak mücadele edersek örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırabiliriz” dedi. Tali, Emek Partisi olarak NBR işçilerinin yanında olduklarını ve iş yeri örgütlenene kadar bu mücadeleye destek vereceklerini sözlerine ekledi. ÖDP  üyeleri de, NBR işçilerinin mücadelesine destek vereceklerini ifade etti. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya, Türkiye Büyükelçisi’ni çağırdı

SONRAKİ HABER

Darbe belgesine ‘devlet sırrı’ örtüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...