12 Mayıs 2011 11:49

Yemen’de katliam devam ediyor

Yemen’de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in Körfez İşbirliği Örgütü’nün istifa planını reddedip protestolara karşı direneceğini belirtmesi halkın sabrını taşırdı.Ocak ayından bu yana yapılan gösterilerde en kanlı gününü yaşayan Yemen’de üç kentte yapılan protestolarda en az 13 kişi haya

Yemen’de katliam devam ediyor
Paylaş

Ocak ayından bu yana yapılan gösterilerde en kanlı gününü yaşayan Yemen’de üç kentte yapılan protestolarda en az 13 kişi hayatını kaybetti.

Başkent Senaa’da hükümet binasına yürümek isteyen yüzlerce kişiye polis ateş açtı. En az 100 yaralının olduğu bildirildi. Taiz’de de halkın üstüne ateş açan polise göstericiler bir polis karakolunu yakarak karşılık verdi. Kentte kamu binaları da yağmalandı.

Yemenliler, gösterilere müdahale eden polisin adeta bir katliam yaptığını söylüyor: “Birçok kişi öldürüldü. Bu iktidar acımak nedir bilmiyor. Ben de bu rejimi devirmek için bir devrim çağrısı yapıyorum. Halkı uyandırma ve bu rejimi ve bu Salih katilini yok etme çağrısı yapıyorum.”

Diğer yandan komşu Suudi Arabistan ve ABD ise Yemen’de tansiyonun yükselmesiyle, ülkede doğacak olan kaos sayesinde El Kaide’nin Yemen kolunun rahatça hareket edebileceğini iddia etti. Yemen’de halkın yüzde 40’ı günlük 2 dolarla geçinirken nüfusun üçte biri kronik açlıkla yaşamaya çalışıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de bir günde 18 kişi öldürüldü

SONRAKİ HABER

Fransa’dan asimilisyon uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...