20 Haziran 2013 15:48

Nükleer için yeni plan hazırlanıyor

Bakanlık Akkuyu Nükleer Santralini de içine alan çevre düzeni planının yürütmesi durdurulunca yeni plan hazırlığına girişti.Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının iptaline ilişkin TMMOB tarafından açılan davanın karar duruşması önceki gün Ankara’da Danıştay

Nükleer için yeni plan hazırlanıyor
Paylaş
Özer Akdemir

Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının iptaline ilişkin TMMOB tarafından açılan davanın karar duruşması önceki gün Ankara’da Danıştay 6. Dairesinde yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 10 Mart 2011 tarihinde onanan Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle TMMOB tarafından yargıya başvurulmuştu. Bunun üzerine Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurmuştu. Davanın 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan karar duruşmasında da savcı TMMOB lehine planın iptali yönünde mütalaa verdi.

YER SEÇİMİ DEĞERLENDİRİLMELİ

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve yönetim kurulu üyelerinin de izlediği duruşma ile ilgili görüştüğümüz TMMOB avukatlarından Emre Baturay Altınok, Danıştay 6. Dairesinin Mersin, Karaman, Adana gibi farklı bölgelerin aynı planda ele alınmasının doğru olmadığından yola çıkarak planın tamamının yürütmesini durdurduğunu belirterek, “Şimdi bakanlık yeni bir plan hazırlıyor. Usulden durdurma gelince bu planı devreye sokacaklar. Biz nükleer santralin yer seçimi konusunun gündeme gelmesini ve bunun yanlışlığının ortaya konmasını istedik. Mahkemeye yeni plan hazırlığından bahsedip, buna karşı da dava açacağız, ama bu arada santral çalışmaları sürecek. Bunun olmaması için mahkemenin santralin yer seçimi konusunda değerlendirme yapmasını istedik. Bakalım karar nasıl çıkacak” diye konuştu.

NÜKLEERİ TARTIŞTIRMAK İSTEDİK

TMMOB hukukçularından Av. Mehmet Horuş da kendilerinin esas olarak duruşmada nükleer santral konusunun tartışılmasını istediklerini bunda da başarılı olduklarını belirterek; “Duruşmada nükleer santralle ilgili dünyadaki gelişmeleri, atık sorununu, İzmir Gaziemir’de çıkan nükleer atıkların yarattığı tehlikeyi anlattık. Bakanlık avukatları ise stratejik plandan, kalkınma palanlarından bahsederek nükleeri savundu” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nefes alsa suç oldu!

SONRAKİ HABER

Milli parka nükleer santral önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...