20 Haziran 2013 11:55

ESP'lilere tükürük işkencesi

Gezi Parkı’nın polis zoruyla boşaltılmasının hemen ardından yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine tükürük vermedikleri gerekçesiyle işkence yapıldı. MLKP’ye dönük olduğu iddiasıyla yapılan operasyonlarda 67 kişi gözaltına alınmıştı.Tükürü

ESP'lilere tükürük işkencesi
Paylaş

Tükürük örneği vermek istemeyen ESP üye ve yöneticilerinin bulundukları araca biber gazı sıkıldığı ve işkenceye maruz bırakılarak, yerlerde sürüklendiği belirtildi. Ezilenlerin Hukuk Bürosu, müvekkillerinin ters kelepçe ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğünü açıkladı.

BOŞ ODADA İŞKENCE

İşkenceci polisler hakkında savcılık ve disiplin işlemleri başlatacaklarını açıklayan avukatlar, tıp etiğine ve meslek kurallarına aykırı hareket eden hekimler için de suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.  Müvekkillerinin doktorun gözü önünde dövüldüğünü, yere yatırıldığını, boğazlarının sıkılarak zorla tükürük örneği alındığının aktarıldığı açıklamada, “Müvekkiller hastaneden çıkarılmalarının ardından hastane yanında bulunan bir binada boş bir oda içerisine konularak, çevik kuvvet polisleri tarafından dakikalarca kaba dayak ve biber gazı işkencesine maruz kalmışlardır” denildi.

Gözaltına alınanlarla görüşmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giden ailelere de baskı yapıldığı belirtildi. Aileler çocuklarıyla görüşürken başlarında polislerin beklediğini de ifade etti. Gaziantep’te ise sendika ve kurumlar ESP İl Örgütünü ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kartal gözaltılar için sokaktaydı

SONRAKİ HABER

Mahkeme ‘THY grevi yasal’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...