20 Haziran 2013 09:31

Çocuk tutsaklar sürgün edildi

Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan 3 çocuk, kişisel ve yaşamsal haklarını talep ettikleri gerekçesiyle Siirt E Tipi Cezaevine sürgün edildi.Konuya ilişkin bilgi veren Y.Y’nin babası İhsan Y, “Oğlumun görüşü için her gittiğimizde ‘Bize işkence yapılıyor’ diyordu. Bu işkence dayak şeklinde değil,

Çocuk tutsaklar sürgün edildi
Paylaş
Dicle Müftüoğlu

Konuya ilişkin bilgi veren Y.Y’nin babası İhsan Y, “Oğlumun görüşü için her gittiğimizde ‘Bize işkence yapılıyor’ diyordu. Bu işkence dayak şeklinde değil, ama diğer tüm işkenceler yapılıyor. Gün içerisinde sık sık arama yapıyorlardı. Kahvaltı yaptıkları sırada bile gelip arama yapıyorlardı. Bu kış boyunca kaloriferleri yakmadılar, havanın sıcak olduğu günlerde yaktılar. Onlara battaniye bile vermediler. Bizim gönderdiğimiz battaniyeyi depoya attılar, çocuklara vermediler, para yatırdım, ama battaniye almalarına izin vermediler. Hep soğukta kaldılar” dedi.

‘SÜREKLİ TEHDİT VARDI’

Oğlu ve yanındaki iki arkadaşının yapılan haksızlıklara karşı haklarını aradıkları için cezaevi müdürü ve gardiyanların onları sürekli tehdit ettiğini söyleyen Y, “Her seferinde müdür ve gardiyanlar kendilerine, ‘Sizi pişman edeceğiz’ diyorlar. Oğlum ‘Baba sen hiç üzülme bunlar olabilecek şeyler. Televizyonda haber izlediğimizde bazen gelip yanımıza oturup bazı haberler çıkınca küfür ediyorlardı’ diyordu” diye konuştu. Cezaevi yönetimiyle sorunların, oğlunun tutuklandığı dönemde yılbaşında yapılan eğlenceye Roboskî katliamı olduğu için katılmaması nedeniyle başladığını aktaran Y, şunları söyledi: “Savcı durumu fark edip müdüre söylüyor. O da Yalçın’ı çağırıyor. Yalçın da ona, ‘Biz yastayız ve eğlenceye katılmayacağız’ diyor. Müdür de o zamandan beri kendisine karşı tavır aldı ve ‘Size çektireceğiz’ dedi.”

Sürgünün aileye işkence amaçlı yapıldığını ifade eden baba Y, “Sürgünü aile de zorluk çeksin diye yapıyorlar. Biz Diyarbakır’da oturuyoruz ve görüş için Siirt’e gitmemiz gerekecek. Yoksa içerideki için ha Siirt ha Diyarbakır fark etmez. Bunu aile için yapıyorlar” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bülent Arınç'a TGS'ye hakaretten ceza

SONRAKİ HABER

CHP’den MGK teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...