12 Mayıs 2011 11:17

Vali, kaymakam ve müdürler AKP için kolları sıvadı

AKP’nin Siirt 1. sıra adayı Afif Demirkıran’ın seçim çalışmalarını Siirt Valisi Necati Şentürk, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can ve Kurtalan’da bulunan tüm resmi kurum müdürlerinin yaptığı iddia ediliyor.AKP’nin Siirt’ten tekrar 1. sıra milletvekili adayı gösterdiği Afif Demirkıran’ın bir önc

Vali, kaymakam ve müdürler AKP için kolları sıvadı
Paylaş

AKP’nin Siirt’ten tekrar 1. sıra milletvekili adayı gösterdiği Afif Demirkıran’ın bir önceki dönem verdiği sözleri yerine getirmediğini belirten yurttaşlar, adaylıkların açıklanmasının ardından tepki göstermişti. Kent merkezinde eylem yapmak isteyen yurttaşlar, Vali ve Emniyet Müdürünün araya girmesiyle vazgeçmişti. Halkın tepkileri nedeniyle seçim bölgesinde bulunan köyleri gezemeyen Demirkıran’ın yerine Siirt Valisi Necati Şentürk, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can ve Kurtalan’da bulunan tüm resmi kurum müdürlerinin AKP adına seçim çalışması yürüttüğü iddia edildi. Şentürk’ün tüm kurum müdürlerini yanına alarak köyleri gezdiği ve AKP’ye o istediği belirtiliyor.

BDP Kurtalan İlçe Örgütü de Kurtalan’a bağlı köylerde seçim çalışması yaptıkları sırada bazı köylerde vali, kaymakam ve kurum müdürleri ile karşılaştı. BDP Kurtalan İlçe Başkanı Hasan Polat, Demirkıran’ın köylere verdiği sözleri tutamadığı için, köylere gelemediğini söyledi.

VALİ Mİ AKP İL BAŞKANI MI?

Seçim çalışmaları için gittikleri köylerin bazılarında Siirt Valisi Necati Şentürk, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can ve Kurtalan’da bulunan tüm resmi kurum müdürleri ile karşılaştıklarını belirten Polat, köylülerle yaptıkları sohbette vali ve beraberindekilerin AKP’ye oy istediğini öğrendiklerini kaydetti. Polat, “Vali ve kaymakam siyasete o kadar meraklıysa istifa edip AKP il başkanı olsun. Nasıl olsa AKP adına köy köy gezip oy istiyorsunuz. Yok eğer bu ilin valisi ve kaymakamı iseler o zaman da oturup işlerini yapsınlar” şeklinde konuştu. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bozlak: Çözüm ellerimizde

SONRAKİ HABER

Böyle bir seçim adaletli olabilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...