12 Mayıs 2011 11:13

Bozlak: Çözüm ellerimizde

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, seçim bürosu açılışlarını sürdürüyor.  Büro açılışlarında konuşan Bozlak, artan askeri ve siyasi operasyonlara dikkat çekerek, Kürt halkının bu gidişata ‘dur’ diyeceğini belirtti.Bozlak, Ova Mahallesind

Bozlak: Çözüm ellerimizde
Paylaş

Bozlak, Ova Mahallesinde seçim bürosu açılışını yaptı. Büro açılışında söz alan BDP İl Başkanı Zeki Karataş,  AKP’nin sahte Müslümanlık yaptığını söyleyerek, Kürt halkının Erdoğan ve onun çevresinde bulunan insanlardan daha çok dinlerine sahip çıktığını belirtti.

Daha sonra konuşan Murat Bozlak ise, her gün gözaltıların, tutuklamaların, ölümlerin yaşandığına dikkat çekerek, askeri ve siyasi operasyonların devam ettiğini belirtti. Halkın evlatlarını toprağa verdiğini söyleyen Bozlak, Kürt halkının bu gidişata dur diyeceğini kaydetti. Bozlak, iktidara gelenlerin işçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, gençlerin, kadınların sorunlarını  çözmediğini söyledi. Hükümetin kendilerine muhalefet olan kim varsa bir örgütle ilişkilendirerek cezaevine attığını anlatan Bozlak, Blokun Türkiye’nin kaderini değiştireceğini belirterek, destek istedi.

Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde de halk toplantısı yapıldı. Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, işçilerin, emekçilerin, Kürt halkının yaşadığı sorunların ortak olduğunu belirterek, ortak mücadelenin gerekliğine işaret etti. Düzen partilerin çözümsüzlük ürettiğini anlatan Murat Bozlak, Kürtlerin, Alevilerin, işçi ve emekçilerin birlikte hareket ettiğini belirterek, “Çözüm artık ellerimizdedir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van’da miting gibi seçim bürosu açılışı

SONRAKİ HABER

Vali, kaymakam ve müdürler AKP için kolları sıvadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...