24.05.2026 20:17 / Güncelleme: 20:41

Mansur Yavaş, Mecliste Özel'i ziyaret etti: 'Polisin girmesi hoş olmadı'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Lideri Özgür Özel’i Mecliste ziyaret etti. Yavaş, “100 yıllık bir partiye bu şekilde polisin girmesi hoş olmadı” dedi.

Mansur Yavaş, Mecliste Özel'i ziyaret etti: 'Polisin girmesi hoş olmadı'

"Mutlak butlan" kararı sonrası CHP Genel Merkezine düzenlenen polis basının ardından Meclisteki CHP grubunu "Parti işgalden kurtulana kadarki genel merkez" ilan eden CHP Lideri Özgür Özel'i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret etti.

Yavaş, Meclisteki ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Partiye bu şekilde polisle girilmesi son derece yanlış. Normalde bunlar konuşulup çözülebilecek şeylerdi. Hoş olmadı 100 yıllık bir partiye bu şekilde polisin girmesi. Allah korusun başka bir şey olmadı ama polisler de bizim canımız ciğerimiz. İnsanları böyle karşı karşıya getirmemek lazım. Partililerin karşı karşıya gelmemesi lazımdı. Üzüldük" dedi.

Yavaş ayrıca Kılıçdaroğlu ile bir görüşmesi olmadığını belirtti.

Ne olmuştu?

Mahkeme yoluyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekçilerinin bu sabah kapısına dayandığı CHP Genel Merkezine saatler sonra polis baskını düzenlendi. Kapıları AFAD desteğiyle kırarak içeri giren polis, genel merkezi gaza boğdu. Basın mensupları ve partililer binadan çıkarıldı, elektrikler kesildi. Tebligatı yırtan ve yaklaşık bir buçuk saat sonra CHP Genel Merkezinden ayrılan Özel, "Geri gelmek üzere çıkıyorum" diyerek binlerce kişiyle birlikte TBMM'ye yürüdü. Kitle şiddetli yağmura rağmen barikatları aşa aşa Meclise ulaştı. Özgür Özel, önünü kesen TOMA'nın üstüne çıkıp slogan attırdı.

Meclisin Çankaya kapısındaki Milli Egemenlik Parkı'nda mitinge dönüşen açıklamada konuşan Özel, "Partiyi ilk seferinde Mustafa Kemal ve arkadaşlar açtı. İkinci seferinde Erol Tuncer ve arkadaşları açtı. Üçüncü seferinde Cumhuriyet Halk Partisini işgalden kurtarıp hep birlikte yeniden açmaya var mısınız" çağrısında bulundu. Özel, "Partinin ilk genel merkezi Meclisteydi. Bu mücadele sırasında parti işgalden kurtulana kadar şu anki genel merkezimiz TBMM'deki CHP grubudur" dedi.

Yavaş, genel merkeze polis müdahalesi esnasında da "Cumhuriyet Halk Partisinin genel merkezine polis zoruyla girilmesi gibi bir tablo; sadece bir siyasi partiye değil, Türkiye’nin demokratik birikimine zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet Halk Partisine umudunu bağlamış milyonlarca insan vardır. Bu iradeyi yok sayan, her yaklaşım; toplumsal vicdanda derin yaralar açacaktır. Buradan bir kez daha sesleniyorum: O kurultay 45 gün içinde toplanmalıdır" demişti.

(Politika Servisi)
24.05.2026 15:18

En kolay Schengen vizesi veren ülkeler belli oldu: Vize reddi korkusu yaşayanlara rehber

2026 yılına ait güncel verilere göre Schengen vizesinde en yüksek onay oranına sahip ülkeler belli oldu. Yaz tatili planı yapanlar için dikkat çeken liste açıklandı.

En kolay Schengen vizesi veren ülkeler belli oldu: Vize reddi korkusu yaşayanlara rehber

Fotoğraf: Caleb Miller/Unsplash

24.05.2026 16:22 / Güncelleme: 17:11

CHP Lideri Özgür Özel, kendisine ulaşan tebligatı yırttı

CHP Lideri Özgür Özel, makam odasında kendisine ulaştırılan, Genel Merkez'in tahliyesine ilişkin icra dairesinden alınan tebligatı, "Bunun için yıktılar baba ocağını" diyerek yırttı.

24.05.2026 10:35

33 kedinin ölü bulunmuştu: Veteriner hekimin serbest bırakılmasına itiraz edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca ilçesinde 33 kedinin çöp konteynerinde ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan veteriner hekim Hakan E.'nin adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz etti.

33 kedinin ölü bulunmuştu: Veteriner hekimin serbest bırakılmasına itiraz edildi
24.05.2026 14:05

Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinden genel merkez baskınına tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinden Gürsel Erol, Semra Dinçer, Gülizar Biçer Karaca ve Ali Öztunç ortak bir açıklama yaparak genel merkez baskınına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinden genel merkez baskınına tepki

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!