24.05.2026 16:14

'Sessiz Çığlık' kısa filmine Ankara'da iki ödül birden

Hacettepe Üniversitesi’nin “Esaretten Cesarete” kısa film yarışmasında Harran Üniversitesi öğrencilerinin “Sessiz Çığlık” filmi iki ödül kazandı.

'Sessiz Çığlık' kısa filmine Ankara'da iki ödül birden

Elif Ekin Saltık
[email protected]


Hacettepe Üniversitesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen "Esaretten Cesarete" Kısa Film Yarışması'nda, Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencilerinin imzasını taşıyan "Sessiz Çığlık" adlı kısa film iki ödüle birden layık görüldü.

"Afet Öyküleri ve Afet Bilinci" temasıyla gerçekleştirilen 8. Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışması'nda, Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri gazeteci Ali Güzel ve Bektaş Bakman'ın yönettiği "Sessiz Çığlık", kurmaca film kategorisinde "En İyi Film" ve "En İyi Senaryo" ödüllerinin sahibi oldu.

Sessiz Çığlık kısa filmi, geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen 4. İstanbul Uluslararası Bahar Film Festivali'nde ise festival seçkileri arasında yer aldı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremleri odağına alan ve yaşanan deprem korkusunu imgesel bir anlatımla beyaz perdeye aktaran filmin senaryosunu gazeteci Ali Güzel kaleme aldı. Projenin akademik danışmanlığını ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Ebru Okutan Akalın yürüttü.

Yarışmanın ödül töreni ve gala gecesi, 22 Mayıs akşamı Ankara Çankaya'da bulunan Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımla düzenlenen gecede, "Sessiz Çığlık" filminin ekibine ödülleri takdim edildi.

24.05.2026 15:18

En kolay Schengen vizesi veren ülkeler belli oldu: Vize reddi korkusu yaşayanlara rehber

2026 yılına ait güncel verilere göre Schengen vizesinde en yüksek onay oranına sahip ülkeler belli oldu. Yaz tatili planı yapanlar için dikkat çeken liste açıklandı.

En kolay Schengen vizesi veren ülkeler belli oldu: Vize reddi korkusu yaşayanlara rehber

Fotoğraf: Caleb Miller/Unsplash

24.05.2026 14:08 / Güncelleme: 14:29

İçişleri Bakanı ile görüşen CHP heyetinden açıklama: 'Genel merkeze güç kullanarak girilmemesini özellikle arz ettik'

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile görüşen Murat Emir, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu saçmalığa el koyana kadar Sayın İçişleri Bakanımıza, güvenlik güçlerimizin genel merkezimize güç kullanarak girmemesini özellikle arz ettik" dedi.

İçişleri Bakanı ile görüşen CHP heyetinden açıklama: 'Genel merkeze güç kullanarak girilmemesini özellikle arz ettik'

Fotoğraf: ANKA

24.05.2026 13:55 / Güncelleme: 13:58

Ebola salgını, emperyalizm ve toplumsal katliamın politik ekonomisi

Son 15 ayda Trump yönetimi, bu salgını kaynağında durdurabilecek programları yok etmeyi amaçlayan bir yakıp yıkma politikası izledi. Sonuç olarak virüs, Ituri'de yaklaşık altı hafta boyunca fark edilmeden yayıldı.

Ebola salgını, emperyalizm ve toplumsal katliamın politik ekonomisi

Fotoğraf: AA

24.05.2026 12:57

Fethiye Belediye Başkanı Karaca'ya silahlı saldırıya ilişkin 3 gözaltı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahla yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada 2 şüpheli, Bodrum'da, 1 şüpheli de Milas ilçesinde yakalandı. Şüphelilerin saklandığı Bodrum'daki evde yapılan aramada 700 gram skunk ele geçirildi.

Fethiye Belediye Başkanı Karaca'ya silahlı saldırıya ilişkin 3 gözaltı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!