12 Mayıs 2011 10:51

Bölge’de seçim mitingleri başlıyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku, Diyarbakır ve Siirt’teki ilk seçim mitinglerini 14 Mayıs’ta yapacak. On binlerce kişinin katılması beklenen mitinglerde ‘Kürt sorununun demokratik çözümü için acil talepler’ sıralanacak ve halkın gerçek temsilcilerinin seçim beyannamesi bir kez daha ilan edilec

Bölge’de seçim mitingleri başlıyor
Paylaş

Bölgede yaşanan siyasi ve askeri operasyonlar nedeniyle Seçim Beyannamesi’ni geç açıklayan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku, çalışmalarını hızlandırdı. Blokun önemli seçim merkezleri arasında yer alan Diyarbakır’da adaylar Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Altan Tan ve Şerafettin Elçi seçim bölgelerinde çalışmalarına başlarken, ‘KCK davası’ndan tutuklu olmasından dolayı Hatip Dicle’nin yerine BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın ve BDP’liler çalışmaları yürütüyor. Adaylar Diyarbakır’da yarın yapılacak olan mitinge hazırlanıyor. İstasyon Meydanı’nda saat 13.00’te yapılacak miting ile seçmenleri ile buluşacak olan adaylar, yaşanan siyasal gelişmelere dikkat çekerek, sürece yönelik projelerini anlatacak.

SİİRT’TE MİTİNG YARIN

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Siirt Adayı Gültan Kışanak da ilk seçim mitingini yarın yapacak. Miting çalışmaları kapsamında Siirt merkez başta olmak üzere Kurtalan, Eruh, Baykan ve Pervari’de halk toplantıları gerçekleştiren Kışanak dün yıllardır ‘AKP’nin kalesi’ olarak bilinen Ziyaret Beldesi’nde coşkulu şekilde karşılandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Bölge’de adı konmamış OHAL uygulanıyor

SONRAKİ HABER

‘Grup Yorum susmayacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...