12 Mayıs 2011 10:47

İHD: Bölge’de adı konmamış OHAL uygulanıyor

Bölge’de artan gözaltı ve tutuklama furyasının endişe verici boyutlarda olduğunu söyleyen İHD Genel Sekreteri Emrah Şeyhanlıoğlu, hükümetin yargı eliyle bölgede Kürtlere karşı adı konulmamış OHAL uyguladığını söyledi.İHD Genel Sekreteri Emrah Şeyhanlıoğlu, “Özellikle toplu soruşturmalarda tutuklama yöntem

İHD: Bölge’de adı konmamış OHAL uygulanıyor
Paylaş

Bölge’de artan gözaltı ve tutuklama furyasının endişe verici boyutlarda olduğunu söyleyen İHD Genel Sekreteri Emrah Şeyhanlıoğlu, hükümetin yargı eliyle bölgede Kürtlere karşı adı konulmamış OHAL uyguladığını söyledi.

İHD Genel Sekreteri Emrah Şeyhanlıoğlu, “Özellikle toplu soruşturmalarda tutuklama yöntem olarak kullanılmaya başlandı” dedi. Her gün yüzlerce insanın ya gözaltına alındığını ya da tutuklandığını belirten Şeyhanlıoğlu, “Bunlar ‘yasa dışı silahlı örgüt üyesi olmak’la suçlanıyorlar. Ama bakıyorsun ‘Yasa dışı silahlı örgüt üyesi olmakla’ suçladığı kişi ya belediye başkanı ya da bir siyasi partinin çalışanı” dedi. Seçimlerin özgür bir seçim olabilmesi için baskıların ve gözaltıların olmaması gerektiğini vurgulayan Şeyhanlıoğlu “Siyasi partilerin kadrolarının kendi propagandalarını ve çalışmalarını yapmalarına müsaade etmezseniz nasıl bir demokratik seçimden bahsedeceksiniz. Demokratik ve özgür seçim, sandığın yanına paravan çekip insanlara oy verdirmek değildir” dedi. Gözaltı ve tutuklama furyasından en çok etkilenenlerin Kürtler olduğunun altını çizen Şeyhanlıoğlu, Bölge illerinde Kürtlere karşı adı konulmamış OHAL uygulandığını kaydetti. Şeyhanlıoğlu, “Hiçbir şiddet içermeyen çadırlara ve sivil itaatsizlik eylemlerine müdahale oldu. Hala gözaltılar ve tutuklamalar devam ettiriliyor. Devlet artık Libya, Mısır, Suriye’de ki gelişmeleri  görmelidir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Doğan’ın heykeli ikinci kez dikildi

SONRAKİ HABER

Bölge’de seçim mitingleri başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...