12 Mayıs 2011 10:33

Zeynep Oral ‘ilk olacak’

IPI ilk kez verilecek olan “IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü”nü gazeteci Zeynep Oral’ın alacağını duyurdu. Ödül, 14 Haziran 2011 tarihinde, IPI İsrail-Filistinli Gazeteciler Forumu münasebetiyle Avusturya Viyana’da Hofburg Sarayında yapılacak olan “Basın Özgürlüğü için Diy

Zeynep Oral ‘ilk olacak’
Paylaş

IPI Direktörü Alison Bethel McKenzie “Zeynep Oral’ı, ‘IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü’ alacak olan ilk kişi olacağını duyurmaktan çok memnunuz. Basın özgürlüğüne ve mesleklerine bağlılıkları sayesinde uluslar veya insanlar arasında diyalogun gelişmesine katkıda bulunan gazeteci ya da gazetecilere her yıl vermeği düşündüğümüz bu ödüle daha layık ve daha uygun bir aday olamazdı” dedi.

HEDEF BÖLGEDE BARIŞI SAĞLAMAK

Zeynep Oral, Yunanistan’dan Margarita Papandreou ile birlikte WINPEACE–Barış İçin Kadın İnisiyatifi Derneği’nin eş kurucusu. WINPEACE Yunanistan ve Türkiye’yi askeri olarak karşı karşı getiren Aralık 1995 yıllındaki Kardak krizinin hemen ertesinde Ocak 1996 yılında kuruldu. WINPEACE amaç bildirgesinde şu ifade yer alıyor: “Hedefimiz bölgede dayanışma ve barış sağlamaktır. Bu bizim çocuklarımıza ve geleceğe karşı görevimizdir. Bilinçliyiz ve iki ülke arasında kök salmış olan dostluk ve insani duyguların geliştirilmesine şimdiye dek çaba gösteren çeşitli grupların gayretlerine saygı duyuyoruz. Biz birbirini tanımak, uyumlu ilişkiler kurmak, barışçı fikirleri beslemek, şiddetsiz eylemler üretmek için her iki ulusun kadınlarına ellerini birleştirme çağrısında bulunuyoruz. Amacımız tansiyonu düşürmek ve kriz zamanlarında hükümetlerimizi barışçıl müdahalelerle etkilemektir.”

“Basın Özgürlüğü için Diyalog” yemeği ve ödül töreni 14 Haziran’da saat 19.30’da Hofburg Sarayı’nda İsrail – Filistinli Gazeteciler Forumu’nun resmi açılışında yapılacak. Törene, aralarında Slovakya Başbakanı Iveta Radicova; Avusturya Şansölye Vekili ve Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Federal Bakanı Michael Spindelegger; Üçüncü Yol Partisi üyesi ve Filistin Hukuk Konseyi üyesi Hanan Ashrawi; eski İsrail Adalet Bakanı ve İsrail Dış İşleri Bakan Vekili Yossi Beilin ve UNESCO İletişim ve Danışma Genel Direktör Yardımcı Janis Karklins’in de bulunduğu pek çok konuşmacı katılacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AA’da TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

‘Benim için sevinç, ülke için utanç’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...