18 Haziran 2013 15:52

Cenazeye gitti, işten atıldı!

Tuzla Serbest bölgede Rimaks kot fabrikasında çalışan işçiler yakınının cenazesine katıldığı için işten atılan Hıdır Özkara’ya destek vermek için öğle yemeğini boykot ederek kapı önünde basın açıklaması yaptı.Amcaoğlunun ölümü üzerine usta başlarından izin alarak 2 gün işe g

Cenazeye gitti, işten atıldı!
Paylaş

Amcaoğlunun ölümü üzerine usta başlarından izin alarak 2 gün işe gelmediğini 3 gün sonra iş başı yaptığında başsağlığı bile dilenmeden tazminatsız olarak işten atıldığını söyleyen Özkara işe geri dönmek için direnişte olduğunu belirtti.

Tekstif Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada geçtiğimiz aylarda daralma gerekçesiyle 30'a yakın işçi işten atılmıştı. Ve şu an işyerine yeni işçi alımları olmasına rağmen atılan işçiler geri çağrılmıyor.

Dün işçiler, aralarında 4 kişilik bir heyet seçerek iş yeri müdürüyle görüşerek arkadaşlarının geri alınmasını istemelerine rağmen fabrika müdürü Özkara yı işe alamayacağını söyledi. Bunun üzerine dün yaklaşık 250 işçi öğlen yemeğini boykot ederek yemek yemedi ve direnişte olan işçi arkadaşının yanına geldiler.

DAYANIŞMA BEKLİYORUM

Burada konuşan Özkara 14 aydır bu fabrikada çalıştığını vurgulayarak “Cenazeye gittim, ölüm belgesini getirmeme rağmen işten atıldım. Ben işime geri dönmek istiyorum fabrika yönetimi yaptığı yanlıştan dönmeli” dedi. Sendikacıların bir girişimini görmediğini söyleyen Özkara, “Bana yapılan bu haksızlığa karşı dayanışma ve sahiplenme bekliyorum” diye konuştu. Basın acıklamasında işyeri temsilcilerinin hiç birinin katılmamasına tepki gösteren işçiler atılan arkadaşları işe geri dönene kadar işyerinde eylemlerini sürdüreceklerini, sendikanın derhal bu duruma sahip çıkmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gerçek işsizlik yüzde 20

SONRAKİ HABER

Bingöl'de bir çocuk 6 askerin istismar ve tecavüzüne uğradı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...