18 Haziran 2013 15:38

İşçiler ölmeye devam ediyor

MUĞLA’da 7 kişinin metan gazı zehirlenmesinden ölümü işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi. 7 işçi ihmal sonucu yaşamını yitirirken, 20 AKP Milletvekili 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan 6331 sayısı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın “uygulamadaki sorunl

İşçiler ölmeye devam ediyor
Paylaş

MUĞLA’da 7 kişinin metan gazı zehirlenmesinden ölümü işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi. 7 işçi ihmal sonucu yaşamını yitirirken, 20 AKP Milletvekili 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan 6331 sayısı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın “uygulamadaki sorunlar” gerekçesiyle 6 ay ertelenmesini önerdi. Makine Mühendisleri Odası (MMO) Genel Sekreteri Ercüment Çervatoğlu ise AKP’li vekillerin bu tutumunu hükümetin işveren yanlısı politikalarının bir göstergesi olarak değerlendirdi. AKP’li vekiller, iş sağlığı ve güvenliği konusunda işçi güvenliği için her iş yerinde iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu getiren yasansın ertelenmesini önerdi.

Ercüment Çervatoğlu yaptığı açıklamada AKP’li vekillerin bu tutumunu eleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş yerlerinin sadece yüzde 5’ini denetleyebildiğine dikkat çeken Çervatoğlu, “Bakanlığın gerçekte işçi sağlığının sağlanması gibi bir derdi yoktur, esen rüzgâra göre davranmakta ve rüzgâr hep işverenlerden yana esmektedir” dedi.

İŞVEREN YANLISI

Her işyerinde iş güvenliği uzmanı bulundurmayı zorunlu hale getiren yasanın erteleneceğine dikkat çeken Çervatoğlu, “Hükümet, Esenyurt yangını, OSTİM patlaması gibi iş kazalarının kamuoyunda oluşturduğu tepkiyi de gözeterek çıkarttığı yasayı ertelemeyi düşünmektedir” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nerden aklına geldi 'Dikilip durmak'?

SONRAKİ HABER

Gerçek işsizlik yüzde 20

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa