19 Haziran 2013 10:28

Vicdanınız kurusun!

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî’de TSK’nin bombardımanı sonucu öldürülen 34 köylünün ailelerine 3’er bin lira para cezası kesildi. Gazetemize konuşan Ferhat Encü cezaya gerekçe olarak katliamın 500. gününde gerçekleştirdikleri eylemde ‘sınır ihlali’ yapmalarının g&

Vicdanınız kurusun!
Paylaş
Erdal İmrek

BİZİ SİNDİRMEK İSTİYORLAR

Yaklaşık 150 kişinin bir kısmına 3 bin lira para cezası kesilirken, bir kısmına da soruşturma açıldı. Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı ailelerin bir kısmını soruşturmaya ilişkin ifade vermeye de çağırdı. Cezaya tepki gösteren Ferhat Encü, “Bazı ailelerden 2 kişiye 3’er bin lira ceza kesildi. 12 yaşındaki çocuk bile var soruşturma açılanlar arasında. Bizim sınırı ihlal ettiğimizi söylüyorlar. Kendi dağlarımızda, meralarımızda gezdiğimiz için ceza kesiliyor. Sınırı asıl ihlal eden devletin kendisidir. Bir sürü asker Federal Kürdistan Bölgesi sınırında bulunuyor” dedi. 539 gündür katliamın açığa çıkarılması için mücadele ettiklerini söyleyen Encü, “Devlet verdiğimiz mücadeleyi, bu işin peşini bırakmamamızı hazmedemiyor. Bizi yıldırmak, sindirmek için bu güne kadar bir çok yol denediler şimdi de bu yola baş vurdular” şeklinde konuştu.

KARAR HUKUKSUZ

Ülkeyi yönetenlerin katliamın sorumluları olduğunu ve bu yüzden de faillerin açığa çıkmasını istemediklerini söyleyen Encü, “Geçtiğimiz günlerde yargı görevsizlik kararı verip dosyayı askeri savcılığa gönderdi. Buna ciddi bir tepki çıkmadı ve bundan da güç alarak bizi sindirmeye çalışıyorlar. Devlet bizim vazgeçmemizi, katliamı bir daha gündeme getirmememizi istiyor. Bu karar hukuksuzdur” dedi.

O PARAYLA ADALET SARAYI YAPSINLAR!

Katliamdan bu yana adalet aradıklarını ama bir türlü adalete ulaşamadıklarını söyleyen Encü, “Kim bilir belki de devlet bizden alacağı parayla buraya bir adalet sarayı yapıp, adaletini dağıtacaktır” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarımı köylünün elinden almak gerek!

SONRAKİ HABER

Nerden aklına geldi 'Dikilip durmak'?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa