19.02.2026 13:54

Ramazan alışverişi cep yakıyor: ‘Geçen yıla göre daha zor geçecek’

Çarşı ve pazarlarda hareketlilik başlasa da artan gıda fiyatları dar gelirli yurttaşları zorluyor. Et, bakliyat ve temel ihtiyaçlardaki yükseliş nedeniyle birçok kişi bu yıl Ramazan alışverişini kısıtlayarak yapabildiğini söylüyor.

Ramazan alışverişi cep yakıyor: ‘Geçen yıla göre daha zor geçecek’

Fotoğraf: ANKA

Mardin- Ramazan ayı alışverişi için Mardin’de çarşı ve pazarlarda hareketlilik artarken, yurttaşlar yükselen gıda fiyatları nedeniyle alışveriş yapmakta zorlandıklarını dile getirdi.

Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları özellikle dar gelirli aileleri düşündürüyor. Hurma, pirinç, yağ, bakliyat ve et fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle alışverişe çıkan Mardinliler, eskisi kadar rahat alışveriş yapamadıklarını ifade ediyor.

Mardin sakinlerinden İsmail Aytimur, market indirimlerini takip ettiğini belirterek, "Balık aldım indirimdeydi, bir de ayva aldım yemek için. Ayva yemeği yapılıyor bizde, onun için ayva aldım. Biraz yüksek. Zaten indirim kovalıyoruz, market market geziyoruz. Nerede, ne ucuzsa onu alıp çıkıyoruz" diye konuştu.

Kadri Kızılırmak da ramazan alışverişini bu yıl yapamadığını belirterek, "Ramazandır para yok. Parasızlıktan dolayı perişanlık. Millet nasıl geçinecek, nasıl? Bu sene daha berbat. Geçen sene daha iyiydi, bu sene daha berbat. 28 bin 170 alıyorum, geçinemiyoruz." dedi.

Serdar Abi isimli öğrenci de şunları söyledi: "Henüz alışveriş yapmadığım için ne yapacağımızı bilemiyorum. Tek temennimiz, çocukların okula aç gitmemesi. Bir öğrenci olarak, ramazanın geçen yıla kıyasla çok daha zorlu geçeceğini düşünüyorum. Hem okul ihtiyaçları hem ramazan masrafları, bir de kışa denk gelmesiyle artan ısınma faturaları bizi zorlayacak."

'İnsanlar her şeyden kısmak zorunda'

Ramazan Demir de artan yaşam maliyetleri nedeniyle bu yıl Ramazan’ın geçen seneye göre daha zor geçeceğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Geçen yıl kilosunu 450-500 liraya aldığınız eti, bu yıl 900 liraya alıyorsunuz. Fakirler artık kendini geçindiremiyor. Asgari ücret 28 bin olmuş ama bir adamın evi kiraysa ve 2-3 çocuğu okula gidiyorsa, bu parayla geçinmesi gerçekten çok zor. İnsanlar her şeyden kısmak zorunda kalacaklar. Geçen yıl sofralarına koyabildikleri şeyleri bu yıl alamayacaklar. Biz bile 1 kilo eti zor alıyoruz. Zam üstüne zam geliyor. Her şey çok zor, millet geçinemiyor, bu maaşlar yetmiyor."

Serhat Ercan isimli yurttaş ise, asgari ücretle geçinmenin imkansız olduğunu söyleyerek, “Asgari ücretle neye yetecek ki? Ben kendim için değil, kirada oturanlar için konuşuyorum; kirası, elektriği, faturası, erzağı var. Bu insanlar nasıl geçinecek? Pek bir umudum yok ama inşallah durumu düzeltirler” dedi.

(ANKA)
19.02.2026 07:31

Meteoroloji'den sağanak yağış ve fırtına uyarısı: Sıcaklık batı illerinde artarken doğuda düşecek

Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış, Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz'de fırtına, Doğu Anadolu'da buzlanma ve çığ riski, Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise batıda artacak, doğuda 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji'den sağanak yağış ve fırtına uyarısı: Sıcaklık batı illerinde artarken doğuda düşecek

Fotoğraf: Emrah Nas/Pexels

19.02.2026 12:35

Pakistan’da patlama: 16 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da bir apartmanda meydana gelen patlama sonrası binanın bir kısmı çöktü. İlk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi, enkaz altında kalanlar için çalışmalar devam ediyor.

Pakistan’da patlama: 16 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Pixabay

18.02.2026 19:11 / Güncelleme: 19:20

AYM’den Gezi Parkı kararı: TOMA suyuyla yaralanan kadına 150 bin lira tazminat, yeniden yargılama yolu açıldı

Gezi Parkı eylemlerinde Taksim’de TOMA’dan sıkılan tazyikli su nedeniyle köprücük kemiği kırılan kadının başvurusunda hak ihlali kararı veren AYM, etkili soruşturma yürütülmediğine hükmetti, yeniden yargılama ve 150 bin lira tazminat kararı verdi.

AYM’den Gezi Parkı kararı: TOMA suyuyla yaralanan kadına 150 bin lira tazminat, yeniden yargılama yolu açıldı

Fotoğraf: ANKA

19.02.2026 00:11

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD’nin ‘demokrasi’ endişesi aldatmacadan ibaret

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD’nin İran ve başka ülkelerindeki doğal kaynakları ele geçirmek istediğini belirterek, ABD’nin demokrasi endişesinin aldatmaca olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD’nin ‘demokrasi’ endişesi aldatmacadan ibaret

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!