12 Mayıs 2011 09:50

‘Yaşanılmaz bir dünyaya doğru gidiliyor’

PEYZAJ Mimarları Odası Başkanı Oğuz Yılmaz. “Yaşanılmaz bir dünyaya doğru gidişe” dikkat çekerek, yasal mevzuatlardaki eksikliğin bu kötü gidişi hızlandırdığını söyledi.TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’nın, kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği “Koruma ve Peyzaj Mimarlığı” Sempozyumu d&uum

‘Yaşanılmaz bir dünyaya doğru gidiliyor’
Paylaş

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’nın, kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği “Koruma ve Peyzaj Mimarlığı” Sempozyumu dün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı.

İki gün sürecek olan sempozyumun açılışında konuşan Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Artar, sempozyumda “doğa koruma ve peyzaj planlama çalışmaları, korunan alanlar ve yasal-yönetsel durumlar” gibi konuları tartışmak istediklerini ifade etti. Koruma ve peyzaj mimarlığı ile ilgili araştırma, bilgi ve birikimlerin paylaşılmasını hedeflediklerini de belirten Artar, sempozyumda çözüm yollarının tartışılacağı ortam yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

BÜYÜK TAHRİBAT YAŞANIYOR

Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Oğuz Yılmaz ise “Yaşanılmaz bir dünyaya doğru gidişe” dikkat çekti. Yılmaz yasal mevzuatlardaki eksikliğin bu kötü gidişi hızlandırdığını vurguladı. Yanlış uygulamalar sonucu kırsal ve kentsel alanda çok büyük tahribatlar yaşandığının altını çizen Yılmaz, “hedefimiz gelecek kuşaklara sağlıklı, yaşanabilir bir doğa ve yaşam alanı bırakmaktır” diye konuştu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, kapitalizm, küreselleşme ve tüketim kültürünün Türkiye’de her alanda olduğu gibi yaşam alanlarını da tahrip ettiğini söyledi. Ulusal bir peyzaj politikasının eksikliğine vurgu yapan Soğancı, “Aslında ülkemiz her tür alt yapıya sahiptir” dedi. Herkesi 15 Mayıs’ta yapacakları TMMOB mitingine katılmaya çağıran Soğancı “Yıl içinde iki yüze yakın salonlarda gerçekleştirdiğimiz sempozyum, panel ve benzeri toplantılarda biriktirdiklerimizi bu kez alanlarda söyleyelim” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mimar ve mühendislerden mitinge çağrı

SONRAKİ HABER

Mas-Daf işçilerine halk desteği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...