18 Haziran 2013 11:15

Sanatçılardan çağrı: Şiddete son verin

Altmıştan fazla sanatçı bir metin yayınlayarak hükümete halkın taleplerine cevap vermesi ve polis şiddetini durdurması yönünde çağrıda bulundu.Genco Erkal, Grup Yorum, Kardeş Türküler, Efkan Şeşen, Suavi gibi tanınmış sanatçıların imzacı olduğu açıklama, Taksim’de Karşı Sanat Çalışmaları binası

Sanatçılardan çağrı: Şiddete son verin
Paylaş

Genco Erkal, Grup Yorum, Kardeş Türküler, Efkan Şeşen, Suavi gibi tanınmış sanatçıların imzacı olduğu açıklama, Taksim’de Karşı Sanat Çalışmaları binasında gerçekleştirildi.

HALKIN TALEPLERİ MEŞRUDUR

İmzacılar adına basın açıklamasını okuyan Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek, iki gün önce tekrar başlayan polis şiddetinin artarak devam ettiğini belirtirken hastanelere, camilere ve kapalı alanlara bile gaz bombası atıldığını, insanların üzerine ilaçlı sular sıkıldığını ifade etti. Hâlâ yaşam savaşı veren yaralıların olduğunu belirten Gökçek 4 gencin ise polis saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini vurguladı. Gökçek hükümetin greve çıkan işçileri tehdit ettiğini, doktorlar ve avukatların bile gözaltına alındığını hatırlatırken, halkın taleplerinin meşru olduğunun altını çizerek iktidarı taleplere cevap vermeye çağırdı.


SANATÇILAR BİRLİK OLMALI

Mehmet Esatoğlu: Türkiye gençliği ayağa kalktı ve adeta tarih yazdı. Tarih bilmiyorlardı ve bu yüzden korkuları yoktu. Yaşananlar büyük bir deneyim ve ders oldu hepimiz için. Biz sanatçılar olarak hangi yönde gideceğimizi biliyoruz fakat bundan sonra siyasetçiler şapkalarını önüne koymalı ve yeni sürece göre bir dil geliştirmeli.

Efkan Şeşen: Bu süreçle birlikte aydın ve sanatçıların da geniş bir birliktelik ile tepkilerini ortaya koyabildiklerini gördük. En temel sorunlarda bir araya gelebilme potansiyelini taşıyoruz. Bu potansiyel devam ettirilmeli ve geliştirilmeli (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AnaMed ‘Bizans’ta ticaret’i konuşacak

SONRAKİ HABER

4 hasta tutuklu sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...