18 Haziran 2013 11:12

AnaMed ‘Bizans’ta ticaret’i konuşacak

“3. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu” başlıyor. 24-27 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumun bu yılki teması “Bizans’ta Ticaret”Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) tarafından organize edilen “Üçüncü Uluslararası Sevgi Gön&uu

AnaMed ‘Bizans’ta ticaret’i konuşacak
Paylaş

“3. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu” başlıyor. 24-27 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumun bu yılki teması “Bizans’ta Ticaret”
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) tarafından organize edilen “Üçüncü Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu” 24-27 Haziran 2013 tarihleri arasında Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki AnaMed binasında gerçekleştirilecek. Bizans dönemine yönelik Türkiye’deki bilimsel çalışmalar için önemli çalışmalarda bulunan Sevgi Gönül’ün anısına düzenleniyor.
2007 yılından itibaren her 3 yılda bir düzenlenen sempozyumda, bu yıl “Bizans’ta Ticaret” teması işlenecek. 4 gün boyunca, 34 bildirinin sunulacağı 14 oturumda, son dönemlerdeki arkeolojik keşifler ve yazılı kaynakların yeni okumaları ışığında, Bizans dünyasında ticaret konusunda ulaşılan güncel bulgu ve belgeler aktarılacak. Bizans dönemi üzerine yapılan çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak ve genç Bizans araştırmacılarının yetişmesine destek olmak amacıyla düzenlenen sempozyum genel katılıma açık.

İKİ AYRI SERGİYLE BİZANS

Sempozyum kapsamında ayrıca, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde “Saklı Liman’dan Hikayeler: Yenikapı Batıkları”, AnaMed’de ise “Artamonoff: İstanbul’da Bizans İmgeleri” sergileri sanat ve tarih severlere kapılarını açacak. Yenikapı batıklarının sergileneceği “Saklı Limandan Hikayeler” yıl boyunca, Bizans dönemine ait tarihi yapıların görüleceği “Artamonoff: İstanbul’da Bizans İmgeleri” ise 6 Ekim 2013’e kadar ziyaret edilebilecek.
Her iki sergi için hazırlanan ve ele alınan konuların daha detaylı incelendiği katalogların yanı sıra; 2010 yılında gerçekleştirilen “İkinci Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu”nda sunulan bildirilerin yer alacağı kitap sempozyumla eş zamanlı olarak yayımlanacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TGS: Medyaya yönelik sürek avı başladı

SONRAKİ HABER

Sanatçılardan çağrı: Şiddete son verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...