18 Haziran 2013 08:14

İzmir’de 4+4+4 duruşması görüldü

Kamuoyunda büyük tepki çeken 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili 28 Mart 2012 tarihinde yapılan protesto nedeniyle, aralarında çok sayıda sendikacının bulunduğu 67 kişinin yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.Ankara’da yapılmak istenen protesto eylemine katılmak isteyen KESK üyeleri 27 Mart 2012 gecesi polisin sert

İzmir’de 4+4+4 duruşması görüldü
Paylaş

Ankara’da yapılmak istenen protesto eylemine katılmak isteyen KESK üyeleri 27 Mart 2012 gecesi polisin sert müdahalesi ile karşılaşmışlardı. Yaşananlar üzerine 28 Martta basın açıklaması düzenlemek isteyen KESK üyeleri ve yöneticileri hakkında 2911’e muhalefet etmekten dava açılmıştı.

Duruşma öncesi Bayraklı Adliyesinde KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Dönem Yürütmesinden Abdullah Tunalı, “Piyasacı ve gerici 4+4+4 sistemine karşı çıkmak ve bunun için demokratik haklarını kullanmak sendikalar için birinci derecede ödevdir. Sorululuklarını yerine getiren kamu emekçileri suçlu gösterilemez” dedi.

Tunalı, “Başta çocuk gelinlere, çıraklık adı altında çocuk emeğinin sömürüsüne, adı seçmeli kendi zorunlu gerici derslere itirazımızı yükselteceğiz” dedi. Tutuklu yargılanan Tüm Bel-Sen Üyeleri Erol Hanbayat ve Uğur Tepe’nin de fotoğraflarının taşındığı basın açıklamasında, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” sloganları da atıldı.

Yine aynı eylem nedeniyle 34 kişiye daha önce, ‘Kamu görevlisine görevini yaptırmama’ iddiası ile açılan davanın duruşması da bugün görüldü ve ertelendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK ve DİSK’ten Bakan Güler’e yanıt

SONRAKİ HABER

Adana’da yaklaşık 30 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...