18 Haziran 2013 08:06

KESK ve DİSK’ten Bakan Güler’e yanıt

Taksim Gezi Parkı’na yapılan polis müdahalesinden sonra genel grev kararı alan sendika ve birliklerin iş bırakma eylemi için “Meydana çıkan memurlar sonucuna katlanır” diyen İçişleri Bakanı Muammer Güler’e yanıt KESK ve DİSK’ten geldi.Hukuksuz olarak ifade ettiği hususların İçişleri Bakanı Muammer Gül

KESK ve DİSK’ten Bakan Güler’e yanıt
Paylaş

Taksim Gezi Parkı’na yapılan polis müdahalesinden sonra genel grev kararı alan sendika ve birliklerin iş bırakma eylemi için “Meydana çıkan memurlar sonucuna katlanır” diyen İçişleri Bakanı Muammer Güler’e yanıt KESK ve DİSK’ten geldi.

Hukuksuz olarak ifade ettiği hususların İçişleri Bakanı Muammer Güler için geçerli olduğunu belirten KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Hukuksuz ve yasal olmayan şekilde açıklamayı yapan bizzat İçişleri Bakanı Muammer Güler’dir. Türkiye’de kamu çalışanları yıllardır anayasadan, uluslararası ve İLO sözleşmelerinden aldıkları hakla üretimden gelen güçlerini kullanmak suretiyle talepleriyle alanlara çıktılar. Buradan hareketle İçişleri Bakanının açıklaması anayasaya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Hükümet ve bakanların anayasa ve uluslararası sözleşmeye uyması gerekirken, uymayan kendileridir” dedi. Soruşturmaların anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu vurgulayan Özgen, yapılan açıklamanın kamuoyu nezdinde kendilerine ve üyelerine yönelik tehdit ve gözdağından ibaret olduğunu söyledi.

‘BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ’

Sendika hak ve özgürlükler mücadelesinde bedel ödenecekse bu bedeli ödemeye hazır olduklarını ifade eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise “Biz DİSK olarak kurulduğumuz tarihten bu yana bedel ödeyen bir konfederasyonuz. Ülkede demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik, sendika hak ve özgürlükler mücadelesinde eğer bir bedel ödenecekse biz bu bedeli ödemeye hazırız” dedi.

HÜKÜMET HALKIN TALEPLERİNE KAFA YORSUN

Gezi Parkı olayları ile başlayan ve Türkiye’yi saran bu direnişin çok önemli mesajları olduğunu vurgulayan Kani Beko, “20 günden beri sokaklarda olan halkın talepleri var. Özgürlük, adalet, demokrasi talepleri var. Hükümet kurum ve kuruluşları tehdit ederek abluka altına alacağına, halkın taleplerini masaya yatırarak bu konuda kafa yormaları daha doğru olur” dedi.

“Yasa dışı hareket eden ve suç işleyenin” Bakan Güler olduğunu belirten Beko, şunları söyledi; “Biz birlik, mücadele dayanışma günü kutlamalarını Taksim’de yapmak istediğimizde ‘Yasal değil burada yapmazsınız’ dediler. Oysaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Taksim’in sembolik bir yer olduğunu burada insanların kendi özgür iradeleriyle dolaşabileceğini ve burada kitlesel basın açıklamaları yapılabileceği kararları almıştır. Öncelikle İçişleri Bakanı AİHM’nin almış olduğu bu kararlara uysun.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Gül: 10 sene uğraştığını, bir haftada yıkarsın

SONRAKİ HABER

İzmir’de 4+4+4 duruşması görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...