12 Mayıs 2011 09:37

SGK çalışanları birlik oldu turnikelerden kartsız geçti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünde çalışan emekçiler turnike uygulamasını bu kez kartsız geçerek protesto etti. KESK’e bağlı BES’in çağrısıyla yapılan eyleme, Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen de destek verdi.Performans ve turnike uygulamalarına karşı bir süred

SGK çalışanları birlik oldu turnikelerden kartsız geçti
Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünde çalışan emekçiler turnike uygulamasını bu kez kartsız geçerek protesto etti. KESK’e bağlı BES’in çağrısıyla yapılan eyleme, Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen de destek verdi.

Performans ve turnike uygulamalarına karşı bir süredir tepkili olan SGK ve bağlı kurumlarda çalışanlar tepkilerini bugün de turnikelerden kartsız geçerek gösterdi. SGK’nın Balgat Arşiv Dairesi Başkanlığı, Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü ve Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü binalarında gerçekleştirilen kartsız geçiş eyleminde, emekçiler bu uygulamalar geri alınana kadar eylemlerinin süreceği mesajı verdi.

BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Fikret Aslan ve Türk Büro-Sen yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda turnike ve performans uygulamalarının SGK emekçileri arasındaki dayanışmayı bozduğunu, bir çok emekçinin artan iş yükü nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. Açıklamada, yöneticilere emekçilerin sesine kulak verme çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’den İLKSAN tepkisi

SONRAKİ HABER

THY Teknik’te grev günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...