17 Haziran 2013 07:03

TOMA’dan sıkılan su Mecliste

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu dün Gezi Parkı olayları sırasında yaralanarak hastanede tedavi gören kişilerin fişlendikleri ve TOMA’lardan vatandaşların üzerlerine sıkılan tazyikli suya insan sağlığına zararlı kimyasal maddeler karıştırıldığı iddialarını Meclise taşıdı.SAĞLIKÇILARA NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

TOMA’dan sıkılan su Mecliste
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu dün Gezi Parkı olayları sırasında yaralanarak hastanede tedavi gören kişilerin fişlendikleri ve TOMA’lardan vatandaşların üzerlerine sıkılan tazyikli suya insan sağlığına zararlı kimyasal maddeler karıştırıldığı iddialarını Meclise taşıdı.

SAĞLIKÇILARA NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

Tanrıkulu, Sağlık Bakanının yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi: “Eylemler sırasında polisler ve bazı sivil kıyafetli eli sopalı kişilerce ağır yaralanan ve hatta halen hastanede yaşam mücadelesi veren kişilere gönüllü hizmet eden sağlıkçılara açılan soruşturma kapsamında İstanbul Tabip Odası Başkanlığına gönderilen yazıda ‘İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda odanız tarafından koordine edilen tıbbi müdahale ve ‘gönüllü revir’ işlemleri için neden Sağlık Bakanlığından izin almadınız?​’ ibaresi yer almaktadır. Bir insanın yaşamını kaybedebileceği kadar yoğun şiddet görmesi sonucu müdahale etmek için oraya giden ‘gönüllü sağlıkçılar’ın işledikleri bir insanlık ayıbı mıdır? İnsanlık ayıbı olduğu için mi haklarında soruşturma açılmıştır?​”

POLİSE TALİMATI KİM VERDİ?

Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a, “Polisin kullandığı TOMA’lardan vatandaşların üzerlerine sıkılan tazyikli suyun insan sağlığına zararlı kimyasal maddeler ihtiva ettiği doğru mudur?​” diye sordu. “Polis neden çocuklar, yaşlılar ve turistlerin de bulunduğu Divan Otele gaz bombaları atmıştır? Divan Otele müdahale emrini kim vermiştir? Görevli polislerin bir bölümünün kasklarında sicil numaralarının yazılı olmamasının nedeni nedir?​” diye soran Tanrıkulu, polislerin neden sicil numaralarını belirten kasklar kullanmaktan kaçındıklarını, bu yönde bir talimatı kimin veya kimlerin verdiğinin yanıtlanmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: 1. sınıf demokrasiyiz

SONRAKİ HABER

TZOB: Tarım arazileri imara açılmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa