12 Mayıs 2011 08:24

Hemşireler Günü'nde hastane yönetiminin iki yüzü

ÇUKUROVA Üniversitesi  (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi yönetiminin hemşireler günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte hemşirelere methiyeler düzülürken diğer tarafta taşeron sağlık emekçileri işlerinden edildi.Hastanede pazartesi ve salı günü taşeron ihalesine karşı yapılan eylemlere bugün de

Hemşireler Günü'nde hastane yönetiminin iki yüzü
Paylaş

Hastanede pazartesi ve salı günü taşeron ihalesine karşı yapılan eylemlere bugün de devam edildi. 12 Mayıs Hemşireler gününde Balcalı yönetimi 300 hemşire, 750 sağlık çalışanı için ihale yaptı. Aynı saatlerde başka bir salonda ise hemşireler günü nedeniyle yapılan etkinlikte hemşirelere methiyeler düzülüyordu. Sabah saatlerinde poliklinikler önünde bir araya gelen Dev Sağlık-İş üyesi işçiler ve SES üyesi sağlık emekçileri, yapılan ihaleleri protesto etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının “Balcalı’da çalışan taşeron işçiler hastanenin işçileridir” kararına rağmen hastane yönetiminin hukuksuzluğa devam ederek hastane hizmetlerini ihaleye açması, “12 Mayıs Hemşireler gününde hastane yönetiminin hemşirelere kötü hediyesi” olarak yorumlandı.

Hastanede bir salonda ihale yapılırken başka bir salonda hemşireler günü ile ilgili panel vardı. Hastane çalışanları bir taraftan kendilerini köleliğe iten diğer taraftan ise süslü sözlerle kendilerini kandırmaya çalışan hastane yönetimini protesto ettiler.

VALİ EMEKÇİDEN KAÇIRILDI

Poliklinikler önünde yapılan eylemin ardından panel nedeniyle hastaneye gelecek olan Adana Valisine sorunlarını aktarmak için panelin yapılacağı salonun önünde giden sağlık emekçilerinin önüne polis ve özel güvenlik barikatı kuruldu.

Polis barikatını ‘Emekçiye değil, çetelere barikat’ sloganıyla protesto eden sağlık emekçileri, hasta yakınlarından da destek istedi. Dev Sağlık-İş Çukurova bölge başkanı Mustafa Hotlar, ihaleyi yapanların emeklerini çalan hırsızlar olduğunu belirtti. Amaçlarının insanca yaşam ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak olduğunun altını çizen Hotlar, hasta yakınlarının kendilerine destek olmasını istedi. Panele katılması beklenen Adana Valisi başka bir kapıdan salona alındı.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SGK fazladan yaptığı ödemeyi 24 ayda tahsil edecek

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu taşeron işçinin sesini duymadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...