12 Mayıs 2011 08:12

Adliye önünde Kürtçe şarkı ile protesto

Ankara’da bir eğlence mekanında Kürtçe şarkı söylediği için polis kurşunu ile öldürülen Emrah Gezer cinayetinin davası görüldü. Dava, tanıkların beyanlarının değerlendirilmesi için 7 Temmuz 2011 tarihine ertelendi. Duruşma sonrası polis cinayetleri adliye önünde Kürtçe şarkı okunarak protest

Adliye önünde Kürtçe şarkı ile protesto
Paylaş

Bir eğlence mekanında Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle Emrah Gezer’i kurşunlayarak öldüren polis memurunun yargılandığı dava Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava görgü tanıklarının ifadelerinin değerlendirilmesi için 7 Temmuz 2011 tarihine ertelendi. Duruşma sonrası adliye önünde Kürtçe şarkı söylenerek polis cinayetleri ve Kürtlere olan tahammülsüzlük protesto edildi. 

KATİL POLİSLERİN PEŞİNDEYİZ

Emrah Gezer’in babası Cemal Gezer ve yine polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun da artık polis cinayetlerinin son bulmasını ve katil polislerin devlete hesap vermelerini talep etti.

“Benim de çocuğum polis kurşunuyla öldürüldü” diyen Mehmet Tursun, İzmir’den bu davaya destek olmak için geldiğini söyledi. “Katil polislerin nerede olurlarsa olsunlar peşlerinde olacağız. Yargı sürecini takip edeceğiz” diyen Tursun, Kürtçe şarkı söylendiği için polis tarafından sıkılan kurşunun Türk ve Kürt kardeşliğine sıkıldığını söyledi.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan  da “Acılı ailelerin sayısının artmasını istemiyoruz. Polis şiddetinin durmasını istiyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından Kürtçe bir şarkı söylenerek, Kürtlere uygulanan baskı, şiddet ve cinayetler protesto edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüzcü Ağır Ceza’da yargılanacak

SONRAKİ HABER

SGK fazladan yaptığı ödemeyi 24 ayda tahsil edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...