12 Mayıs 2011 08:31

Ayşe Paşalı'yı öldüren eski kocasına müebbet!

Ayşe Paşalı cinayeti davasında, Paşalı’nın katili olan eski kocası İstikbal Yetkin’e, “kasten adam öldürmekten” müebbet hapis cezası verildi. İstikbal Yetkin’in önceki duruşmada ifade ettiği “Pişmanım” sözü ise indirim cezasının uygulanmasında yeterli olmadı. Ayşe Paşalı’nın ve cinayet davasın

Ayşe Paşalı'yı öldüren eski kocasına müebbet!
Paylaş
Hilal Yağız

Ayşe Paşalı, boşandığı eşi İstikbal Yetkin tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayet davasının beşinci duruşması Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemeye, Ayşe Paşalı’nın kızları, annesi ve babası da katıldı. Sanık avukatı Fethi Öztürk, önceki duruşmada olduğu gibi, davanın kadın hakları savunucuları tarafından medyatik hale getirildiğini iddia ederek, bu durumun mahkemenin kararında etkili olmaması gerektiğini söyledi.

Son sözleri sorulan sanık İstikbal Yetkin, “Eşimi çok seviyorum. Pişmanım” dedi. Yetkin’in sözleri üzerine salondan tepkiler yükseldi. Şevkat- Der Başkanı Hayrettin Bulan gösterdiği tepki üzerine salondan çıkarıldı, Paşalı’nın küçük kızı da salonda fenalaştı.

Sanığın son sözlerinin ardından Mahkeme Başkanı, “kasten adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini açıkladı.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan avukat Elif Kabadayı Tatar, sanık İstikbal Yetkin’in pişmanlığının gerçek olmadığını ve mahkemenin olumlu bir karar verdiğini ifade etti. Tatar, “Mahkemenin kararı diğer kadın cinayetleri davaları için örnek bir karar olmuştur. Diğer katiller de İstikbal Yetkin gibi hakettikleri cezayı almalıdırlar” dedi.

Paşalı’nın kızı Burcu Paşalı ise İstikbal Yetkin’in kendisini kardeşi aracılığıyla tehdit ettiğini ifade etti. Paşalı, “Hakettiği cezayı aldığı için mutluyum. Umarım bu örnek bir karar olur” diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Şevkat Der gibi kadın örgütleri de duruşma boyunca adliye önünde eylemlerini sürdürdü. Kararın açıklanmasından sonra basın açıklaması yapan örgütler, kadın cinayetlerinin durdurulması konusunda bir davanın olumlu sonuçlanmasının yeterli olmayacağını, devletin bu konuda önemli tedbirler alması gerektiğini kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı nöbet tuttu

SONRAKİ HABER

Akademisyenden bilimsel(!) soru: "Ermeniler hainliklerinden mi öldü?"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...