15 Haziran 2013 11:19

Gezi’ye uluslararası dayanışma geldi

GEZİ Parkı direnişini yakından görmek için Avrupalı demokratik kitle örgütleri temsilcilerinden oluşan bir heyet Türkiyede incelemelerde bulundu. Avusturya ve Alman parlamentosundan milletvekillerinin de yer aldığı heyet, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Halkların Demokratik Kongresi Milletvekilleri Levent

Gezi’ye uluslararası dayanışma geldi
Paylaş

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Heyet ilk olarak KESK Genel Başkanı Lami Özgen’le görüştü. Heyette bulunan temsilciler Özgen’e “KESK bundan sonra ne yapacak, direnişten talepleriniz neler, hangi sendikalar Gezi Parkı direnişini destekliyor?​” sorularını yöneltti.
Gezi Parkı direnişinin tekçi ve otoriter bir yönetime tepki olarak doğduğunu dile getiren Özgen, bu yüzden sendika olarak direnişin içinde olduklarını söyledi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını hatırlattı. Bundan sonraki süreç iyi değerlendirildiği taktirde sendikaların ve toplumsal muhalefetin güçlenerek çıkacağını vurguladı.

ALTERNATİF HDK

Görüşmelerin ikinci ayağı da Halkların Demokratik Kongresi Milletvekilleriyle devam etti. Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel’le görüşen Heyet, vekillere “AKP’nin alternatifi var mı, direnişin kazanımları neler?​” sorularını  yöneltti.
Gezi Parkı direnişi için uluslararası alanda dayanışma gösterdikleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, 18 gündür devam eden direnişle hükümete büyük ve ciddi bir ders verildiğini vurguladı. Başbakanın tutumuna atıfta bulunan Tüzel, daha düne kadar kendi bildiklerini okuyanlar hukuka, halkın kararına saygı duymaya başladıklarını dikkat çekti.
Gezi Parkı direnişinin nasıl ilerlemesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulunan Sırrı Süreyya Önder, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerin altını çizerek hükümeti demokratik yollarla tasfiye edeceklerini vurguladı. Gezi Parkı’nı anlam manyağı yapmamak gerektiğini ifade eden Önder, “Herkes meydana kendi taleplerini yüklerse meydan bu kalabalığı kaldırmaz” dedi. Temel talebin demokratikleşme olması gerektiğini dikkat çeken Önder, bu süreçte akılcı davranmak gerektiğini söyledi.

Sabahat Tuncel ise yaşananların baskıcı rejime karşı, bir halk ayaklanması olduğunu belirtti. Ayaklanmanın varolan politikalara karşı bir patlama olduğunu söyleyen Tuncel, halkın alternatifsiz olmadığını ve bu alternatifinde Halkların Demokratik Kongresi olduğunu vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SDP'ye yönelik polis ablukası sürüyor

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran ruhuyla direnişe devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...