14 Haziran 2013 10:17

Çek ribaundu kap kupayı

"Türkiye basketbolunun son 5 yıldaki en başarılı ve istikrarlı koçu, Ergin Ataman.” Basketbolu ucundan kıyısından takip eden herkes bu değerlendirmeye onay verecektir. Bir de Ergin Ataman’ın oynattığı oyundan keyif alıp izlediği yolu çözmeye çalışanlar olduysa manşet başlığımıza da onay verecektir.Geçtiğimiz sez

Çek ribaundu kap kupayı
Paylaş
Emre Caka

"Türkiye basketbolunun son 5 yıldaki en başarılı ve istikrarlı koçu, Ergin Ataman.” Basketbolu ucundan kıyısından takip eden herkes bu değerlendirmeye onay verecektir. Bir de Ergin Ataman’ın oynattığı oyundan keyif alıp izlediği yolu çözmeye çalışanlar olduysa manşet başlığımıza da onay verecektir.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın başında EURO Challenge, Türkiye Kupası ve Beko Basketbol Ligi’ne uzanan Ergin Ataman, bu sezon da Galatasaray Medical Park ile harika bir sezon geçiriyor. Normal sezonu lider kapatan Galatasaray Medical Park, finale gelene kadar da yenilgi yüzü görmedi. Sarı kırmızılıların bu başarısının altında kuşkusuz Ergin Ataman yatıyor. Beşiktaş’taki oyun anlayışını Galatasaray’a da taşıyan tecrübeli koç iki sezon üst üste farklı takımlarla kupa kazanmaya çok yakın.

BAŞARININ SIRRI

Farklı takımlar, farklı camia, farklı salon... Aynı istikrar aynı başarılar. Peki nedir bu başarının altında yatan oyun tarzı?
Ataman, özellikle iki sezondur her maçta sahaya aynı diziliş ve taktikle çıkıyor. Şutör bir oyun kurucunun çevresinde yırtıcı, zeki ve atlet oyuncularla rakibin dengesini bozmaya çalışıyor. Pota altında ise hırçınlığın yanı sıra ayakları da hızlı olan bir pivot ile rakip pota altı sürekli yıpratılıyor. Boyalı alanda Ndong Boniface-Ersin Dağlı, orta mesafe ve üç sayı çizgisinin dışında ise Jamont Gordon-Carlos Arroyo. Sık sık pota altına penetre eden Gordon ve Arroyo’nun toplarını toplamakla yetinmeyerek onlara alan açan Ersin Dağlı ve Ndong. Oyun her sıkıştığında sazı eline alarak “Spanoulis’ten daha iyi” övgüsünü alan Arroyo’nun ekstra şutları. Rakibine ikinci hücum fırsatı neredeyse hiç vermeyen Galatasaray, rakip potada ise ikinci hücum hakkını kazanarak rakibin gücünü azaltıyor. Topu elinde tutmayı başaran sarı kırmızılı oyuncular ise her defasında oyundan daha çok zevk alarak rakibin keyfini kaçırıyor.

İLK YENİLGİ

Son yenilgisini 30 Aralık 2012’de alan Galatasaray, Play Off final serisinde 25 maç sonra Banvit’e 86-85 yenilirken istatistikler bizi doğrular nitelikte.

Son karşılaşmada ribauntlara eşitlik getiren Banvit, finalde de seriyi 3-1’e getirmişti. Orhun Ene, maçın ardından oynanan oyundan memnun olmadığını dile getirse de takımının İstanbul’da oynanacak 5. maçta şansı olduğunu ve seriyi yeniden sahalarına çekmek istediklerini söyledi. Ene’nin seriyi yeniden Banvit’e taşıması için, ilk karşılaşmada 19 sayıyla oynayan Chuck Davis ve ona 16 sayıyla destek veren Kalin Jay Lucas’ın formunda olması şart. Serinin kilidi ise yine ribauntlar.   
İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 16.00’de yapılacak hava atışıyla başlayacak.
(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şakran Cezaevinde inceleme

SONRAKİ HABER

Türkiye sıcak paraya bağımlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...