14 Haziran 2013 09:34

Sağlık emekçilerinden ağaç kıyımına protesto

Taksim Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmak istenmesi ülke gündemindeki yerine korurken benzer bir olay Dokuz Eylül Hastanesi’nde de gerçekleşecek. Dokuz Eylül Hastanesi yönetimi tek katlı Hematoloji Binasını yıkarak ve etrafındaki ağaçları keserek yerine dört katlı ve daha geniş bir alana yayılan yeni bir Hematoloji

Sağlık emekçilerinden ağaç kıyımına protesto
Paylaş

Bu karara tepki gösteren DEÜ Hastanesi Sağlık Çalışanları Meclisi ve SES İşyeri Temsilciliği ortak bir açıklama yaparak yönetimi uyardı ve inşaat için daha uygun bir yerin tespit edilmesini istedi. Açıklama boyunca “Ağacıma Dokunma” ve “Ağaç Katliamına Göz Yumma” yazılı pankartlar da taşındı. Ayrıca açıklamada Gezi Parkı protestolarını ilk günden beri tüm gerçekliği ile veren Hayat TV’nin kapatılmak istenmesi de protesto edildi.

Açıklama için hastane girişinde toplanan akademisyenler, doktorlar, sağlık çalışanları ve sağlık öğrencileri sloganlarla ve alkışlarla inşaat için planlanan Hematoloji Anabilim Dalı Binası’na yürüdü.  Yürüyüş boyunca “Her Yer Taksim, Her yer Direniş” ve “Hükümet İstifa” sloganları da atıldı. Ayrıca Gezi Parkı protestolarında yaşamını yitirenler de unutulmadı ve gözünü kaybeden insanlar için hastane emekçileri tek gözlerini bantla kapattı.

PROJE DURDURULMALI

Sağlık Çalışanları Meclisi adın açıklamayı okuyan Prof. Dr. Funda Oğuz konuyla ilgili kararın alınması için hastanenin bütün çalışanlarının onayının alınması gerektiğini belirterek ‘Geri Dönüşü olanaksız’ ‘ben yaptım oldu’ şeklinde alınan kararlara ve bir gecekondulaşma anlayışı ile ilerleyen bu sürece son verilmelidir. Bu proje ivedilikle durdurulmalıdır” dedi.

Konuşma yapan SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur da SES olarak hastanelerinin özel şirketlerin  rant alanına dönüşmesine izin vermeyeceklerini kaydederek şunları söyledi; “Bu doğrultuda SES İzmir Şubesi olarak üzerinden gerekli hukuki yazışmalar yapılması dahil mücadelemizin devam edeceğini duyuruyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kimisi okulda, kimisi tarlada karnesini aldı

SONRAKİ HABER

Mesleğimiz için yemin ettik, onurluyuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa