14 Haziran 2013 08:08

‘Sisli’ hava koşullarında rota değişikliği

iDANS’ın 15 ve 16 Haziranda gerçekleşeceğini duyurduğu özel projesi Sona Veda (Addio alla Fine) Türkiye’yi etkisi altına alan “sisli” hava koşulları nedeniyle planlandığı şekilde yola çıkamıyor.  Hollandalı Sanatçılar Emio Greco ve Pieter C. Scholten tarafından sonların ve sonların getirebileceği başlangı&cce

‘Sisli’ hava koşullarında rota değişikliği
Paylaş

iDANS’ın 15 ve 16 Haziranda gerçekleşeceğini duyurduğu özel projesi Sona Veda (Addio alla Fine) Türkiye’yi etkisi altına alan “sisli” hava koşulları nedeniyle planlandığı şekilde yola çıkamıyor.  

Hollandalı Sanatçılar Emio Greco ve Pieter C. Scholten tarafından sonların ve sonların getirebileceği başlangıçların üzerine bir tefekkür olarak tasarlanan Sona Veda (Addio alla Fine) disiplinler arası sanat kolektifi biriken; Yazar Özen Yula; Tiyatro Oyuncuları Zuhal Gencer Erkaya, Ayça Damgacı, Fırat Tanış; Gazeteci Bahar Çuhadar ve Kontrtenör Nuri Harun Ateş ile birlikte hazırlanan ortak bir tasarıma evrilmişti. Bu uluslararası ortak yapım, yaklaşan ekolojik ve siyasi felaket senaryolarının gündemde olduğu bir zaman diliminde yaşayan seyirciyi Nuh’un Gemisi’nde buluşturarak karnavalesk bir vapur yolculuğuna çıkarmayı hedefliyordu.

iDANS tarafından yapılan açıklamada, şu anda yeni bir başlangıcı hayal etmenin, siyasal kültürü yeniden inşa etmenin yerinin Gezi Parkı’ndan başka bir yer olmadığına dikkat çekildi. Bir anlamda Sona Veda’nın çoktan başladığını ifade eden iDANS, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasi hareketinin ruhuyla bütünleştiğini dile getirdi. Herkesi parka ve parktaki yolculuğa davet eden iDANS, Sona Veda yolculuğunun yeni rotası için bilet gerekmediğinden satın alınmış biletlerin Biletix’e iade edilebileceğini duyurdu.

Öte yandan haziran ayındaki ikinci özel gösteri, öncü çağdaş Koreograf Anne Teresa de Keersmaeker’in Rosas danst Rosas eseri ise iDANS’ın en zor koşullarda bile “yorulmayan dansını” sürdürme kararlılığının bir ifadesi olarak planlandığı şekilde 22 ve 23 Haziranda Fulya Sanat Merkezinde sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta şiddette cezalar ertelendi

SONRAKİ HABER

Nuri İyem ödülü sahibini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa