14 Haziran 2013 07:59

İsveç sendikalarından Taksim direnişçilerine destek

İsveç’te 1,6 milyon işçiyi temsil eden İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu (LO) ve 1,2 milyon memuru örgütleyen Memur Sendikaları Konfederasyonu (TCO) yöneticileri gazetemize, Türkiye’de polisin göstericilere yönelik şiddetini protesto ettiklerini ve Taksim’de direnenlerin yanlarında olduğunu açıklad

İsveç sendikalarından Taksim direnişçilerine destek
Paylaş

İsveç’te 1,6 milyon işçiyi temsil eden İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu (LO) ve 1,2 milyon memuru örgütleyen Memur Sendikaları Konfederasyonu (TCO) yöneticileri gazetemize, Türkiye’de polisin göstericilere yönelik şiddetini protesto ettiklerini ve Taksim’de direnenlerin yanlarında olduğunu açıkladı.

Türkiye’deki son gelişmeleri yakından izlediklerini söyleyen TCO’nun Uluslararası Sekreteri Lars Bengtsson, insanların meydanlara çıkarak düşündüklerini ifade etmelerini meşru gördüklerini, AKP İktidarı ve Erdoğan’ın barışçıl gösterileri aşırı şiddet kullanarak bastırmaya çalışmasını asla kabul etmeyeceklerini ifade etti.

LO İkinci Başkanı Tobias Baudin, AKP İktidarının ve polisin göstericilere yönelik uyguladığı şiddeti ve göstericilerin gözaltına alınmasını protesto ettiklerini, direniş içinde yer alan DİSK ve KESK’le dayanışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Devlet memurlarını örgütleyen 160 bin üyeli Visionen sendikasının Başkanı Annika Strandhäll, başta KESK olmak üzere Taksim’de direnen gençlerin ve halkın yanında yer aldıklarını ve demokrasi ve insan hakları için verdikleri mücadeleye sendika olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antep halkı miting örgütlüyor

SONRAKİ HABER

Sağlıkta şiddette cezalar ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...