Seri üçlüklerle uzadı
BEKO Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi dördüncü maçında Galatasaray Medical Park’ı 86-85 yenen Banvit, seride durumu 3-1’e getirdi.
Özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu 12/24’lük isabetle maçı kazanarak seriyi uzatan Bandırma ekibinde, beş oyunculu çift hanelere ulaşırken , Chuck Davis 17, Kalin Jay Lucas 16, İzzet Türkyılmaz ve Vladimir Stimac 10’ar sayı kaydettiler. Sarı kırmızılılarda ise Jamont Gordon’un 34 sayılık performansı yeterli olmadı.
Galatasaray Medical Park ile Banvit arasındaki final serisinin 5. maçı Cumartesi günü saat 18.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.
Mücadeleye hızlı başlayan Banvit, ilk bölümde bulduğu dış atışlarla 8-3’lük üstünlüğü eline aldı. Hücumda istediklerini sahaya yansıtamayan Galatasaray Medical Park’a karşı üç sayı çizgisinin gerisinden art arda isabetler bulan Bandırma temsilcisi, farkı da çift haneli sayılara çıkararak ilk çeyreği 21-11 önde tamamlarken soyunma odasına da 43-29’luk üstünlükle girdi.
Üçüncü çeyrekte üstünlüğünü bırakmayan Banvit, final periyoduna da avantajını koruyarak 65-47 üstün girdi. Son çeyrekte ise Jamont Gordon’un dış atışlarıyla hücumda toparlanan Galatasaray Medical Park, 18-3’lük seriyle farkı bir anda 3 sayıya indirdi (68-65).
Molanın ardından Keith Simmons’ın üçlüğüyle hücumdaki suskunluğunu bozan Banvit, kontrolü kaybetmeyip üstünlüğünü koruyarak maçtan 86-85 galip ayrıldı.
162 GÜN SONRA YENİLDİLER
En son yenilgisini 30 Aralık 2012’de gören Galatasaray, bu tarihten sonra çıktığı 25 karşılaşmayı kazandı. sarı-kırmızılılarda aynı zamanda 4 Ocak 2013 tarihinde takıma katılan Carlos Arroyo ve 28 Ocak’ta transfer edilen Manuchar Markoishvili, ligde Galatasaray formasıyla ilk yenilgilerini aldılar.
(SPOR SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et