13 Haziran 2013 08:43

İzmir halkına 15-16 Haziran çağrısı

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ KESK İzmir Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İKK ve TTB yaptıkları basın toplantısıyla iki haftadır başta Gündoğdu olmak üzere birçok ilçede sokaklara çıkarak hükümetin politikalarını protesto edenleri bugün 15-16 Haziran işçi eylemlerinin yıl dönümü dolayısıyla yapacakl

İzmir halkına 15-16 Haziran çağrısı
Paylaş

Konuyla ilgili Genel İş İzmir Şube Binası’nda yapılan basın toplantısında KESK, TTMOB ve TTB adına konuşma yapan TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Fatih Sürenkök 15-16 Haziran güvenceli iş, grevli toplu sözleşmeli sendikal hak ve insanca bir çalışma yaşamı talep eden direnişçilerin ruhunun bugün AKP zulmünün karşısında güvenceli yaşam sağlıklı bir çevre, demokrasi talepleri direndiğini belirtti.

Sürenkök açıklamasını İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 14 gündür öğrencisinden, taraftarına, işçisinden memuruna, gencinden kadınına bütün sokaklarda haklarını arayan herkesi DİSK öncülüğünde gerçekleşecek olan yarınki yürüyüşe davet ederek bitirdi.

SÖZÜMÜZ VAR

DİSK adına konuşma yapan Ege Bölge Temsilcisi ve Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı da “Biz DİSK olarak söz verdik. Gün tarihimize sahip çıkarak çocuklarımıza güvenceli çalışacakları ve insanca yaşayacakları bir ülke bırakmaktır. Biz sözümüzü tutacağız Tüm kamuoyunu emekten yana siyasi partileri tüm emek dostlarını yürüyüşümüze davet ediyorum.  Gündoğdu Meydanı’nda ise son günlerde yaşanan gezi parkı gelişmeleri ile birlikte bütün taleplerimizi haykıracağız. DİSK olarak bir sözümüz daha var o da taşeron cumhuriyetini yıkmaktır. Bunu da birlikteliğimizi tüm ülkede yaygınlaştırırsak başarabiliriz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yiğit Bulut'tan küstah açıklama

SONRAKİ HABER

Faili meçhul kazısında giysiler bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...