11 Mayıs 2011 12:15

Kurtuluş Lisesi alanlarda

Yoğun ve yorucu bir dönemden geçtik. Şifre skandallarıyla sarsılan ülkede alanlara çıktık, emeğimize hakkımıza sahip çıktık. 1 mayıs ve 6 mayısı atlattık. Biz de Kurtuluş lisesi öğrencilerine bu yıl ki 1 mayıs ve 6 mayıs eylemlerini nasıl bulduklarını, ne için alanlarda olduklarını sorduk..Hatice Deniz-12. sınıf Lis

Kurtuluş Lisesi alanlarda
Paylaş
İREM ARK - İMRAN KURT - SİNAN ALİ TEKİN

Yoğun ve yorucu bir dönemden geçtik. Şifre skandallarıyla sarsılan ülkede alanlara çıktık, emeğimize hakkımıza sahip çıktık. 1 mayıs ve 6 mayısı atlattık. Biz de Kurtuluş lisesi öğrencilerine bu yıl ki 1 mayıs ve 6 mayıs eylemlerini nasıl bulduklarını, ne için alanlarda olduklarını sorduk..

Hatice Deniz-12. sınıf

Lise ve dershane öğrencileri olarak katılmış olduğumuz 1 mayıs bizleriçin bir önem daha arz ediyordu. Yıllardır tıpkı birer yarış atı gibi çalıştırıldık. Tam ideallerimize ulaşmak üzereyken gerek şifre, gerek kopyayla emeklerimizi boşa çıkardılar. Yılmadık, başkaldırdık. Hakkımızı alana kadar da durmayacağız.Emekçilerin ve ezilenlerin bayramı olan 1 mayısta işçi abla ve abilerimizin yanında halaylarla kutladık. Yusuf, Hüseyin ve Deniz! Hayatları acımasızca elinden alınan, köklerinden koparılıp atılan 3 fidan. Neden hala 6 mayısta yürüdüğümüzü soranlara en güzel cevabımız; Hanginiz bugüne kadar ' Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği' diyerek can verdi. Hangimiz bu kadar yürekli oldu?

Ezgi Şahin-12.sınıf

Bu 1 mayısta kurtuluş lisesi öğrencileri olarak taleplerimiz için alanlardaydık.İşçi mücadelesinin yanında öğrenci mücadelesini de gösterdik.  YGS mağduru öğrenciler olarak taleplerimizi belirttik. Sınavsız üniversite, parasız bilimsel eğitim istedik. Şifrecilerin yargılanmasını, sınavların aydınlatılmasını istedik. Grup yorum, kardeş türküler, agire jiyan ile coştuk. 6 mayısta ise Deniz, Yusuf, Hüseyin'in mücadelesini yaşattık. Onların yolunda olduğumuzu gösterdik.

Songül Akıncı-11.sınıf

İş- Bilim- Özgürlük için 1 mayıstaydık. İşçi sınfıının, emekçinin bayramında onların yanında olmakla birlikte birçok talebimizi de dile getirdik. Anadilde eğitim, YGS de ki şifre skandalının aydınlatılması, işsiz olan birçok gence iş bulunması vs. Yaşadığımız bu 2011 1 mayısında taksimde binlerce kişiyle birlikte coşku ve heyecanımızı halaylarla, sloganlarla dile getirdik. Ve orada işçisiyle, işsiziyle, Türküyle, Kürdüyle ayrım yapmaksızın kutladık.6 Mayıs yas değil faşist diktatörlüğe karşı mücadele günüdür. Bütün idealleri bu ülkenin tam bağımsızlığı,özgürlük, eşitlik halkların kardeşliği olan 3 yurtsever gencin idamları. Tarihimizin en karanlık günlerinden biri.. Devrim adına canları pahasına bu uğurda herşeylerini ortaya koyan,sömürüye, hukuksuzluğa başkaldıran bugün hala mücadelesi sürdürülmektedir.  Halit Çelenk'in aramızdan ayrılışını sloganlarla haykırdık.

Neslihan Oflu-11.sınıf

1 Mayıs tüm dünyada ve Türkiye'de İşçi ve Emekçi bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 mayıs her yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul'da Taksim'de kutlandı. Emekçilerin izinli olarak bu 2. kutlayışlarıydı 1977'den beri Taksimde.Bu dayanışma gününde Kurtuluş lisesi öğrencileri olarak biz de oradaydık. İş ve emeğin yanında başka bir talebimiz daha vardı. Bu da YGS'de yaşanan şifre skandalının aydınlatılmasıydı. Birçok eylemle protesto ettiğimiz şifre skandalını yine Taksime çıkarak mücadele gününde protesto ettik. Emeğin gününde emeğimizi, hakkımızı aradık. Kurtuluş lisesi olarak İş-Ekmek-Özgürlük dedik, demeye de devam edeceğiz.

6 Mayısta ise Taksim’den başlayan Dolmabahçe’ye kadar devam eden bir yürüyüş düzenlendi. Denizlerin 6. filoyu denize döktüğü yere. 6 mayısta 3 fidan verdik biz darağacına.

Emircan Demir-11.sınf:

İşçilerin  bayramını kutlamaya, onlarla birlikte omuz omuza mücadeleye, birlik ve dayanışma günü olan 1 mayısı hep birlikte kutladık. Biz öğrencilerin de talepleri vardı. Bizde 1 mayıs alanında ne istediğimizi,neden 1 mayıs alanında olduğumuzu haykırdık. Bu 1 mayıs da farklı bir talebimiz daha vardı. YGS'de yaşanan şifre skandalının aydınlatılmasını istiyorduk. Test başlarında, dershanelerde harcağımız o güzel günlerimizi emeğimizi çalmışlardı.

Kenan Özgü Yaşar-11.sınıf

İnsanlar ortak amaç doğrultusunda birleşirler ve ne olursa olsun düşüncelerini dile getirirler. İşte 1 mayısta biz bunu gördük. Dostluk, kardeşlik çerçevesinde herkes birleşti. Taksimde herkes güzel bir gün geçirdi. Geçen yıl sorunlar olsa da bu yıl tek bir  gözaltı dahi olmadı.Zaten olması gereken de bu idi.

ÖNCEKİ HABER

Yağmur yağmasın siyanür akmasın!

SONRAKİ HABER

Sorunlarımıza çözüm arıyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa