13 Haziran 2013 06:20

Kuzu postuna bürünmüş kurt

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun önceki gün basına yaptığı açıklama ve twitter üzerinden yazdıklarına tepki geldi. Vali Mutlu’nun yaptığı açıklama ve uygulamalarıyla daha çok gerilime yol açtığı belirtilerek, bu tutumundan vazgeçmesi gerektiği vurgulandı.POLİS TERÖRÜ VARGazetemize a&c

Kuzu postuna bürünmüş kurt
Paylaş
Şerif Karataş

POLİS TERÖRÜ VAR

Gazetemize açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, önceki gün sabah saatlerinden itibaren Taksim’e çıkan bütün noktalarda yapılan polis müdahaleleriyle insanların can güvenliğinin olmadığına tanık olduklarını belirtti. İstanbul Valisi Mutlu’nun yaptığı açıklamaların imaj lafları olduğunu anlatan Efe, imaj kurtaran laflar yerine insan hakları ve demokrasiye ilişkin adımların atılması gerektiğini belirtti. Kafa travmaları, vücuttaki yanık izleri, yaralanmalar, sıkılan plastik mermiler ve daha pek çok durumla polis terörünü belgelediklerini anlatan Efe, kolları yanmış insanları hastanelere taşıdıklarını söyledi. Hükümetin şiddetten vazgeçmesi gerektiğini anlatan Efe, şiddetin şiddet doğuracağını bunun da daha büyük gerginliğe yol açacağını belirtti. Hükümetin ve İstanbul Valisinin insan hakları karnesini kırık olduğunu da hatırlatan Efe, sağduyu çağrısında bulundu.

TEHDİT EDİYOR

Mimarlar Odası Genel Başkanı ve Taksim Dayanışması’ndan Eyüp Muhcu gazetemize yaptığı açıklamada, Vali Mutlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. 27 Mayıstan itibaren Türkiye’nin bütün kentlerinde giderek büyüyen toplumsal tepkiyi kamu yöneticilerinin anlamadığını ya da anlamak istemediğini söyleyen Muhcu, Vali Mutlu’nun “yaparız”, “ederiz” açıklamalarını toplumu tehdit eden ifadeler olarak değerlendirdi. Muhcu, söz konusu yaklaşımın demokratik hukuk devletinde mümkün olmayan açıklamalar olduğunu belirtti. Halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğine dikkat çeken Muhcu, halkı provokatörlükle suçlamanın toplumsal barışa zarar vereceğini de ifade etti. Muhcu, Taksim Dayanışması olarak, Gezi Parkı’nın insanlığın evrensel değerlerini savunmaya devam edeceklerini belirtti.

İNANDIRICI DEĞİL

İlahiyatçı ve Yazar İhsan Eliaçık da Vali Mutlu’nun açıklamalarının vahametine dikkat çekti. Polis saldırısıyla Gezi Parkı'ndaki revir bölümünün zarar gördüğünü, kurulan mescidin ise yıkıldığını söyleyen Eliaçık, polisin müdahale ettiği anda can güvenliği bakımından yegane uygun yerin Gezi Parkı olduğunu belirtti. Sürekli açıklanan ‘terör örgütleri’, ‘Dış güçler cirit atıyor’ açıklamalarının doğru olmadığını belirten Eliaçık, Valinin Taksim’in boşaltılması yönünde talimat aldığını bunu da adım adım hayata geçirmek istediğini söyledi. Bunun için başta 'pankartlar, flamalar' denildiğini sonrasında 'illegal örgütler' söyleminin ortaya atıldığına dikkat çeken Eliaçık, “Vali kuzu postuna bürünmüş bir kurt gibi aldığı talimatı uygulamak istiyor. Taktiği inandırıcı değil” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gel dedin geldik, çöz sorunumuzu…

SONRAKİ HABER

Sevgili gençler eve gitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa